Saç Yağlanmasını Önlemenin Püf Noktaları

Bayanların en zorluk çektiği problemlerden biri yağlı saçlardır. Banyo yapıp ertesi gün bir bakıyorsunuz yağlanmış hissediyorsunuz. Sizler için bakın neler buldum.

Saçınızın yağlanmasını geciktirecek ipuçları; Duş alırken suyun çok sıcak olmaması gerekir. Ilık olması gerekir. Sıcak su saç derinizi kurutur ve vücut daha fazla yağ üretimi yapacağı için daha çabuk yağlanmasına neden olur. Saçınıza uygun şampuan seçin. Kremli şampuan saçınızın daha çabuk yağlanmasına yol açar. . Saç bakım kremlerini uygularken diplerine sürmeyin saç bakım kremini saçlarınızın uçlarına doğru sürün. Hafta da bir gün sirkeli su ile saçlarınızı duralayın. Kurutma makinesi kullanmadan kurutmalısınız.
Saç derinizi yumuşatın aktarlardan alacağınız doğal kil ile saç maskesi yapıp bu maskeyi 10 dakika saçınızda bekletin ve şampuan ile yıkayın.

Saçınızı fazla sıcak fön ile kurutmayın. Çok fazla yıkamayın. Yağlı saçlar için en etkili yöntem; elma sirkesidir. Saçlarınızı yıkadıktan sonra son durulama suyunuza bir çay bardağı elma sirkesi karıştırın daha az yağlandığını göreceksiniz. Limon da yağlı saça iyi gelir. 1 limonun rendelenmiş kabuğu ve bir tatlı kaşığı kıyılmış ıhlamur yarım litre soğuk suya eklenir ve  kaynayıncaya kadar  ısıtılır. 10 dakika kadar bekletilir ve süzülür. 8 limon suyunun içine hepsi bir şişede birleştirilir bir kavanoz da çalkalanarak 2 gün bekletilir. Yıkanırken bir litre suya bunun az bir miktarı eklenip durulama yapılır. SAÇLARINIZA HEP ÖZEN GÖSTERİN…