Pratik ve Hızlı Makyaj Yapmanın Sırları

Beyaz tenli iseniz makyajda yaptığınız en ufak hatalar bile kötü sonuçlanabilir. Fondöten sürerken maske görünümünü ortadan kaldırmak için boynunuza da fondöten sürün. Açık tenli kadınlar makyaj yaparken fildişi ve beyaz tonları içeren fondöten kullanmalı.

Cilt lekelerini örtmek ve yüze ışıltı vermek için şeftali ve pembe tonlarını kullanın. Eğer sarışınsanız, siyah kalem kullanmak yerine koyu kahverengi kalem ve far kullanmayı tercih edin. Böylece yüzünüz ve gözleriniz arasında uyum sağlamış olursunuz. Eğer buğday tenli iseniz o zaman siyah kalemi gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Orta tonlu cilt rengine sahip kadınlar için erik renkleri idealdir. Gül ve erik renklerini kullanarak profesyonel bir görünüm kazanırsınız. Fondöten ve nemlendirici ile baz yapmayı ihmal etmeyin.

Esmer ten rengine sahip kadınlar için kahverengi ve mercan renkleri idealdir. Işıltılı bronzer ile esmerliğinize esmerlik katabilirsiniz. Ayrıca göz makyajınızda zümrüt renklerini kullanabilirsiniz. Doğru makyaj uygulamasında kapatıcınızın fondöten ile uyumlu olması gerekir. Gözaltlarınıza çok açık kapatıcı uygularsanız olduğunuzdan daha yorgun bir görüntü elde edersiniz ve bu da hiç hoş durmaz. Yoğun tempodan dolayı kırmızı ve mor görünen gözaltı torbalarınız varsa sarı renkli kapatıcı kullanın. Pembe tonlu kapatıcılar morlukları daha da ön plana çıkarır.

Fondöteninizin günlük kullanıma uygun olması oldukça önemlidir. Günlük kullanılan fondöten her zaman hafif kapatıcılıkta olur.

Önceki İçerikÖrgü At Kuyruğu Modelleri
Sonraki İçerikPürüzsüz Ten İçin Cilt Bakımı Önerileri