Kıvırcık Saçları Düzleştirme Yöntemleri

Hepimiz farklı göz rengi, farklı cilt tonu, farklı saç rengi ve farklı saç şekliyle doğarız. Kimimizin dümdüz saçları vardır kimimizin bukle bukle saçları vardır. Ama durmaz kadın hem düz saçlı olmak ister hem lüle lüle saçlı. O saçların dili olsa da konuşsa deriz, neler çeker ellerimizden. Konu güzellikse her yol mübahtır ama. Sürekli farklılık yaratır, dener, sonucunu görmek isteriz.

Düz saçlara sahibiz diye bukle bukle saçlara niye sahip olmayalım ya da kıvırcık saçlara sahipsek niye dümdüz saçlarımız olmasın? Farlı gözükmek için teknoloji bizim için çalışıyor, kozmetik bizim için çalışıyor. Bunlardan niye faydalanmayalım? Tabiki yeni gelişmeleri, değişimleri, trendleri takip edeceğiz.
Kıvırcık saçlara sahip olan bayanlar bazen düz saçlı olmak isterse bunun artık zor olmadığını görecekler. Kıvırcık saçlı bayanların çoğunun bildiği yöntemlerin başında fönle düzleştirme işlemi gelir. Bu daha önceleri kuaförler, güzellik merkezlerinde yaptırılırken şimdi evde yapmak mümkün. Doğru bir fırçayla saçınızı birer tutam alarak düzleştirme işlemi yapabilirsiniz. Aynı zamanda saç düzleştirmek için özel satılan saç düzleştirme aletleri var. Yine bu aletlerle saçınızdan birer tutam alarak uygulama yapabilirsiniz. Bu tür aletlerde dikkat edilen en önemli nokta derecelerini iyi ayarlamak ve saçı yıpratmamak.

Kıvırcık saçları düzleştirme yöntemlerinden biri de saçları düzleştirmek için satılan bazı kozmetik ürünleri. Bu ürünler kısa süreliğine saçın düz kalmasını saplayacaktır. Aynı zamanda altı ay kalıcılık gösteren meşhur fön yöntemleri vardı. Bunlar uzman kişiler tarafından saça uygulanır. Evde uygulamak mümkün değildir.