Göz Kalemi Nasıl Kullanılır ?

Çok çeşitli renklere sahip olan göz kalemlerini gözlerimizi renklendirmek ve göz rengimizi daha da belirginleştirmek için kullanırız. Göz kalemlerini genellikle gözün alt kısmı için kullanabiliriz. İnsanlar bize baktığında öncelikle göz makyajımızı fark eder ve gözümüzün alt kısmına sürdüğümüzde daha çok göze çarpar hale gelir.

Makyajımızı yapmak için kalemimizin ucu yumuşak olmalı ve çok dikkatli yapılması gerekir. Çünkü gözün içi çok hassastır. Gözümüzün alt tarafını gerdirip göz pınarından başlayarak gözün iç tarafından uçlara doğru kalem sürebiliriz.

Kaliteli ve akmayan kalemler kullanarak kalemin gün içerisinde akmamasını sağlayabiliriz. Göz kapağımızın iç kısmında da göz kalemini kullanabiliriz. Göz kapağımızı kaldırdıktan sonra göz kalemini iç kısımda da uygulayabiliriz. Gözlerimizin daha anlamlı ve hoş görünebilmesi için göz kalemini güzelce uygulamalıyız.
Eğer makyajımız belirgin olsun istiyorsak aynı renkte bir göz kalemi kullanmamız daha uygun olacaktır. Siyah veya gri göz kalemlerimiz ile göz kapağımızı boyayıp pamuk ile dağıtırsak sanki far ile yapılmış görünümü verebiliriz. Eğer göz kalemini şakaklarımıza doğru çektirip sürersek kedigözü makyajı yapabiliriz. Siyah bir göz kalemiyle yanağımızda bir ben varmış gibi yaptığımızda 60lı yılların modasına uyum sağlayabiliriz.  Göz kalemini alt ve üst kirpiklerin ortasından gözün bitimine doğru sürdüğümüzde çekik bir göz makyajı yapmış olabiliriz. Eğer tenimiz beyaz ise kahverengi tonlarındaki göz kalemleri ile yüz hatlarımızı daha yumuşak gösterebiliriz. Göz kaleminin gözün iç ve dış kısımlarda kullanılmakla bakışlara anlam ve keskinlik katabiliriz.

Önceki İçerikİskenderun Belediye Meclisi Ocak Ayı Son Oturumunu Gerçekleştirdi
Sonraki İçerikİskenderun Belediyesi Halk Günleri Devam Ediyor