Yağlı Saçlar İçin Saç Bakımı Önerileri

Saçlarınızın çabuk yağlanmasının bir sebebi aslında su sıcaklığı ile alakalıdır. Eğer sıcak su ile saçlarınızı yıkarsanız bu saç derinizi kurutacaktır ve vücut otomatik olarak daha fazla yağ salgılayacaktır. Bu da sizin saçlarınızın sık yağlanmasına neden olur. Bu yüzden saçlarınızı ılık suda yıkamanız gerekir.
Saçlarınızla çok fazla uğraşmanız ve sürekli dokunmanız da yağ üretimini arttırır ayrıca elinizdeki yağ saçınıza geçer bu yüzden saçlarınıza çok sık dokunmayınız.

Dikkat etmeniz gereken diğer unsur ise şampuanınızdır. Yağlı saç yapınız varsa ve krem içeren şampuanlar kullanıyorsanız yanlış tercih yapıyorsunuz demektir. İçerisinde krem barındırmyan ve yağlı saçlar için olan şampuanları kullanınız. Bunun için üretilen bitkisel şampuanlar da işinize yarayacaktır.Saç diplerinizi tuz ile ovalarsanız yağı emecektir. Çok fazla kişinin uyguladığı ve memnun kaldığı basit bir yöntemdir.

Kendi hazırlayabileceğiniz bir saç maskesi önereceğim. Maske tarifimizin malzemeleri:  Bir kahve fincanı elma sirkesi, bir tatlı kaşığı kekik suyu, bir çay kaşığı tuz.

Bu malzemeleri bir su bardağında iyice karıştınız. Güzelce karıştırdıktan sonra saçınızı yıkayın ve temiz saç diplerine bu karışımı masaj yaparak uygulayın. Bir saat kadar saçınıza ılık havlu sarıp bekletin. Bu işlem bittikten sonra saçlarınızı bol suyla durulayın.

Bitkisel kürler de işe yarıyor. Bir miktar biberiye bitkisini ve bir tatlı kaşığı kekiği temin ediniz. 1,5 su bardağı suyu kaynatınız. Ardından kaynar suya bitkileri ilave ediniz ve demleyiniz. Karışım bir süre bekletin ılıdığı zaman ise saç diplerine iyice yedirin ve bir müddet bekletip saçlarınızı durulayın.