Evde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır ?

Evde cilt bakımı doğal yollarla yapılabilir. Cildin nemli ve temiz kalması için bakımlar uygulanmalıdır.
Evde kendinizin hazırlayacağı doğal maskelerle cildinizin nefes alması, sıklaşması, pürüzsüz görünmesi, sivilce siyah nokta gibi şikâyetlerden kurtulmanızı sağlar. Evde rahatlıkla hazırlayacağınız maskelerden biri yoğurt maskesidir. Uygulanması ve hazırlanması oldukça kolay ve zahmetsizdir. Yoğurt ve balı kıvamı gelene kadar karıştırdıktan sonra cildinize uygulayın 20 dakika beklettikten sonra cildinizi ılık suyla yıkayınız. Cildinizin temizlendiğini ve balın cildinizi beslediğini göreceksiniz. Düzenli uyguladığınız taktirde güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Göz çevresi ve gözaltındaki morluklar bizleri çok rahatsız etmektedir. Bu morluklardan kurtulmak için patates, havuç, muz, lahana bunları rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Gözaltı deriniz hassastır bu yüzden dikkat etmeniz gerekir ince tabaka olduğu için. Patatesi ikiye bölerek gözlerinizde bekletin 30 dakika bu yöntem morluklara iyi gelecektir.

Dışarıya çıkmadan önce güneş ışınlarından korunmak için güneş kremlerini cildinize uygulamadan dışarı çıkmamalısınız. Cildiniz bu ışınlardan zarar görerek pürüzlü hale gelir. Bu yüzden cildinizi korumalısınız.
Ciltteki siyah noktalar içinde limon suyu ve yoğurt uygulayabilirsiniz. Limonun suyunu sıkarak 1 kâse yoğurda karıştırın ve kıvamı gelene kadar karıştırmalısınız. Ondan sonra cildinize uygulayın 20 dakika bekletin sonra yıkayın.

Cilt bakımınız için beslenme önemlidir. Bol bol taze meyve sebze tüketmelisiniz bütün vitaminlerden almanız gerekiyor. Aşırı yağlı, tuzlu yememelisiniz.Cildinizin düzgün görünüme sahip olması için çay, sigara, kahve gibi tüketimleri azaltmalısınız. Bol bol düzenli egzersizler yapmalısınız.