Cilt Tipine Göre Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Doğal güzelliği kim istemez ki? Her kadın makyajsız bebek gibi pürüzsüz bir cilde sahip olmak ister.

Peki, bunun için mucizeye ya da bakım ürünlerine servet yatırmaya gerek var mı? Elbette yok. Pürüzsüz bir cilt hayal olmaktan çıksın. Bunun için denenmiş ve etkisi onaylanmış tariflere ulaşmaya hazır mısınız? Bilmeniz ve yapmanız gerekenler oldukça kolay ve masrafsız. Tabi öncelikle cilt tipinizi bilmeniz ve ona uygun doğru bakımları uygulamalısınız. Yaptığınız bakımın ne derece doğru olduğu oldukça önemlidir. Eğer cildiniz mat görünüyorsa çok küçük gözeneklere sahipseniz kırışıklık ya da çizgileriniz varsa cilt tipiniz kuru demektir. Cildiniz çok yağlı ve parlak görünüme sahipse geniş gözenekleriniz ve siyah noktalarınız varsa cilt tipiniz yağlı demektir. Yanaklarınızda kuruluk ve belirli bölgelerde parlama varsa cilt tipiniz karma demektir. Son olarak cildinizde fazla belli olmayan siyah noktalarınız ve küçük gözenekleriniz varsa cilt tipiniz normal demektir. Cilt tipinizi öğrendikten sonra geriye doğru ve etkili bakımları yapmak kalıyor. Bu bakımların yanı sıra gece yatmadan önce yüzünüzü yıkayıp temizledikten sonra nemlendirmeniz size tavsiyemdir.

Her cilt tipine göre verdiğim bakımları uyguladıktan sonra siyah noktalar, mat görünüm, kırışıklık ve çizgilere elveda deyip ışıl ışıl bir cilde merhaba diyebilirsiniz.

Normal ve karma cilt tipleri için; maden suyu içine limon suyu ve papatya koyup 10 dakika beklettikten sonra cildinizi temizleyebilirsiniz.
Yağlı ciltler için; portakal kabuğu buğday kepeği ve gül suyunu karıştırıp cildinizde 3 dakika bekletip temizleyebilirsiniz.
Kuru ciltler için; elma ve naneyi kıyıp karıştırdıktan sonra kaymağı da ekleyip haftada iki defa cildinize uygulayın.

Şimdi sıra mükemmel cildinizle etrafınızdakilere ışık saçmakta.