Çekiciliği Arttıran Makyaj Tüyoları

Çekici gözükmek her insanın istediği bir şey bayanlar için ise bu daha da önem arz ediyor. Tüm enerjilerini farklı kıyafet seçmeye, rengârenk ayakkabılar almaya, en şık kokuları seçmeye, kırışmamak için en kaliteli ve sağlıklı kozmetik ürünleri seçmeye çalışıyor. Bunları da yoğun iş temposunun, çocuk ve eşine zaman ayırmanın arasında yapmaya çalışıyor. Makyajda çekiciliği arttıran önemli faktörlerden biri. Tek sorun makyajı nasıl yapmamız gerektiği. Tabiki bunu araştırarak, öğrenerek başarabiliriz. Çekiciliği arttırmak için makyaj yapmak şart. Peki, makyaj yapmaya nerden başlayalım, hangi ürünleri kullanalım ve uygulamada nelere dikkat edelim? Aşamalarıyla anlatalım.

Makyaj yaparken ilk önce hangi marka kozmetik ürünlerini kullandığımıza bir bakalım. Cildimize uygun markaları mı kullanıyoruz? Kullandığınız kozmetik ürünleri paraben içeriyor mu? Ürünleri alırken antialerjik olup olmadığına dikkat ettiniz mi? Her şeyden önce sağlığın geldiğini unutmamalıyız. Sağlıklı bir cilde sahip olmak ve bunun devamlılığını sağlamak çok önemli.

Doğru makyaj ürünlerini seçtikten sonra makyaj yapmaya başlayabiliriz. Fondöten seçerken cilt tonunuzun aynı tonunda fondöten kullanmaya çok dikkat edin, koyu veya açık olmamalı. Fondöten uyguladıktan sonra makyajın kalıcılığını arttırmak için ve cildin parlamasını önlemek için pudra uygulaması yapın. Göz yapınıza uygun göz makyajı da çok önemli. Eğer küçük gözlere sahipseniz koyu renk far uygulamasından sakının. Dudak yapınız da yapacağınız dudak makyajı içinde önemli. Koyu bir göz makyajı yaptıysanız dudağınıza daha mat ve açık renkte bir ruj seçin.

Önceki İçerikCilt Tipine Göre Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
Sonraki İçerikYağlı Saçlar İçin Saç Bakımı Önerileri