Dudakları Dolgun Gösteren Makyaj Nasıl Yapılır ?

Dolgun dudaklar her bayanın arzusudur. Siz de dudaklarınızı olduğundan daha mı büyük göstermek istiyorsunuz? O halde bu yazımız tam da size göre…

Doğru ruj sürme teknikleriyle dudaklarınızı dolgun gösterebilirsiniz. Peki, bu nasıl olacak?
Dudakları dolgun göstermede rujunuzun rengi oldukça etkilidir. Açık ve natürel renkli rujlar kullanarak dudaklarınızı daha dolgun göstermeniz mümkündür. Koyu renkler kullanmak istiyorsanız ise rujunuzu sürdükten sonra üzerine parlatıcı sürmelisiniz. Doldun dudaklar için dudaklarınızın ışıldaması şarttır.
Ayrıca dudaklarınızı dudak balmı veya vazelinle yumuşatmalısınız. Bu uygulamayı dudaklarınızda yaklaşık 5 dakika bekletmeniz yeterlidir.

Sonra dudak çevrenizi kullanacağınız rujun rengine uygun bir dudak kalemiyle çevreleyin. Aynı işlemi rujunuzun sivri kısmıyla da yapabilirsiniz. Doğal bir görünüm için bu çerçeve hafifçe dağıtılmalıdır.
Bu işlemin ardından rujunuzu ince bir katman halinde dudaklarınıza uygulayın. Dudaklarınızın orta kısmına ise kullandığınız rujun tonundan daha açık renkli bir ruj sürün. Kalıcılığı artırmak için ise üzerine transparan pudra uygulayabilirsiniz. Ayrıca üst dudağınızın ortasındaki kavisin üzerini ve alt dudağınızın orta kısmını dudak kalemiyle belirginleştirin.

Açık renk bir ruj kullandıysanız arzunuza göre parlatıcı kullanabilirsiniz. Bu dudaklarınızı daha dolgun göstermeye fayda sağlar. Ancak koyu renkte bir ruj tercih ettiyseniz mutlaka parlatıcı sürmelisiniz.
Zamanınız az mı? Aceleniz mi var? O zaman dudaklarınızı dolgun göstermek için ışıltılı kırmızı bir ruj sizin en büyük yardımcınız ve böylece çekici dudaklara sahip olacaksınız.