Siyah Saçlı Kadınlar İçin Makyaj Önerileri

Makyaj da en önemli ayrıntılardan biri saç ve ten rengine göre yapılan makyaj tonlamalarıdır. Tenin ve saçın rengine uygun olarak yapılan makyaj, tamamlayıcı konumun da olacağı için, yüz hatlarının gereken oran da ortaya çıkmasını sağlayacak ve yüzde gereğinden fazla makyaj varmış gibi görünmesini önleyecektir.

Siyah saçlı kadınlar makyaj yaparken özellikle göz makyajına dikkat etmeliler ve göz makyajı olarak, buğulu ya da dumanlı göz makyajını tercih edebilirler. Şekil olarak çarpıcı çekik göz makyajını uygulayın ve özellikle mat renkleri seçin. Naturel ve siyah tonlar birlikte kullanıldığın da göz makyajınız daha iyi görünecektir. Bilhassa morun ve yeşilin tonları ya da pembe ve bordo kahverengi ile karışık karamelayı deneyin. Eğer gözlerinize dikkat çekmek istiyorsanız, ışıltıyı eklemeyi unutmayın. Gözlerinize uygulayacağınız az bir ışıltı ile gözleriniz ön plana çıkacak ve saçlarınıza bu ton daha çok yakışacaktır.

Diğer bir ayrıntı ise dudak rengi seçimidir.  Siyah saçlı bayanlar ruj seçerken kırmızı tonları tercih etmelidirler.  Siyah dut rengi ve kırmızı, duman rengi ya da buğulu olarak yaptığınız göz makyajı ile daha çok yakışacaktır.

Siyah bir saç, duman ya da buğulu tonda bir göz makyajı, kırmızı dudaklardan sonra, yapmanız gereken son işlem kaşlarınız da ki seyrek alanları doldurmaktır. Ufak bir dokunuşla kaşlarınızı biraz netleştirmeniz tüm kusurları kapatacak ve bakışlarınıza ve yüzünüze net bir ifade katacaktır.