Sivilce İzleri Nasıl Geçer ?

Bayanların çoğunun kâbusu olan sivilcelerden kalan izleri geçirmek için cilt bakımına önem vermeniz gerekiyor. Her şeyden önemlisi şunlara çok dikkat edin.

Yaptığınız en büyük yanlış cildinizdeki sivilcelerinizi kesinlikle sıkmayın. Cildinizde iz kalmasına neden olur.
Günlük cilt temizliğinizi mutlaka yapın. Sivilcelerinizin üzerine makyaj yapmaktan çekinin. Bol bol su için cilt suya çok ihtiyaç duyar bunlar ile beraber meyve sebze tüketmeye özen gösterin. Alacağınız vitaminler vücudunuz ve cildiniz için önemli yer ediyor.

Sivilce izlerine ve iltihaplara iyi gelen bir şey de buz. Buzun soğuğu sivilcelerinizin izlerini kaybetmesinde büyük rol oynar.Cilt doktorunuzun verdiği ilaç ve kremleri kullanabilirsiniz.Yüzünüze önereceğim maskeyi de uygulayabilirsiniz. Sivilce izlerinizi kaybetmek için; 1 yemek kaşığı süt, 1 tane yumurta akı, yarım tatlı kaşığı bal. Bir kapta önce yumurta beyazını iyice çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. 10 dakika kadar cildinizde bekletin. Beklettikten sonra soğuk su ile yüzünüzü iyice yıkayın. Bu maskeyi hafta da iki kere uygulamanız cildinize iyi gelecektir.

Sivilce izlerine iyi gelen diğer bir seçenek elma sirkesi, her akşam pamuk ile cildinize sürmelisiniz. Lekelerinize ne kadar iyi geldiğini göreceksiniz. Bir saat sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz ve marul, cilt lekelerinin tedavisinde sıkça kullanılır. 3 bardak suyun içine 25 gram marulu küçük halde doğrayın ve ısıtın. Çıkan suyu günde iki kez yüzünüze sürün. Etkisini göreceksiniz.

Önceki İçerikSade Makyaj Nasıl Yapılır ?
Sonraki İçerikSiyah Saçlı Kadınlar İçin Makyaj Önerileri