Yüz Yağlanması Nasıl Önlenir ?

Yüz yağlanması sonucu olarak ortaya çıkan sivilceler, kötü görüntü ve pürüzlü bir cilt, büyük bir problem oluşturmaktadır. Yüz yağlanması genel olarak dengesiz ve sağlıksız beslenme, kozmetik ve cilt bakım ürünlerinin etkisi sonucu oluşmaktadır. Bu duruma karşı koymak için bazı yöntemler olabilir.

Yağlanmayı gidermek için süt banyosu uygun bir yöntemdir. Yüzdeki yağlanma sonucu oluşan pürüzleşmeyi gidermede süt banyosu ve ardından soğuk su etkisi faydalı olacaktır.

Sık sık krem değiştirmek, yüzü deforme edeceğinden dolayı cildin niteliğine göre uygun olan tek tip krem kullanımına dikkat edilmelidir.

Yüzdeki yağlanmaya engel olabilmenin bir yolu da soda kullanımıdır. Oluşturulan pamuk topları yardımıyla yüze soda ile masaj yapıp ardından ılık su ile yıkamak, etkili bir yöntemdir.

Düzenli beslenmenin cilt sağlı üzerinde yeri ve önemi büyüktür. Hazır yiyecekler yerine doğal besinlerle beslenilmeli, bol su tüketimine özen gösterilmelidir. Özellikle un, tuz ve şeker, cildin en önemli düşmanlarıdır.

Çamur ve kil yağları ile yapılan uygulamalar, emici ve kurutucu özelliği sayesinde cildinizi yağlanmadan koruyacaktır. Önerilen miktar, haftada 11 kez kil ve çamur maskesi kullanımıdır. Ayrıca yağlanma için bal ve sütten oluşturulmuş bir karışım da uygulayabilirsiniz.

Yüzü çok fazla yıkamaktansa günde 3 kez doğru yöntemlerle yıkamak faydalı olacaktır. Özellikle yağlı cilde sahip olan kişilerin özel sabunlarla yüzde köpürme masajları yapması uygundur. Ayrıca cildi çok sıcak ya da çok soğuk su ile yıkamak yerine ılık su kullanılması önemlidir.