Günlük Kullanım Örgü Topuz Modelleri

Özel günlerde saçlarımıza dikkat edip güzel bir topuz, örgü, dalgalı gibi modeller yaparız. Ama sadece özel günlerde değil günlük hayatta da kendimize dikkat etmeliyiz. Günlük hayatta kendine özen gösterip saçlarına şekil veren bayanlar vardır. Günümüzde artık sıkı bir topuz ya da dalgalı modeller yerine örgü topuz modeli tercih edilmeye başlandı. Bu model gerçekten göz alıcı ve modern bir tarz ortaya çıkarır. Örgü topuz modelini güzel bir şekilde yapan bayanlar yanında yapamayıp yapmak için uğraşan bayanlar yok değil. Eğer sizde bu örgü topuz modelleri nelerdir, nasıl yapılır merak ediyor, öğrenmek istiyorsanız bu yazı size yardımcı olacaktır.

Önce örgü topuz modelini düşünüyorsanız saçlarınız orta uzunlukta veya uzun olması gerekir. Kısa saçlarınız varsa örülür ama topuz yaparken biraz zorlanabilirsiniz. Önce saçlarınıza mısır örüğü yapın saçınızın ucunu açılmaması için ince bir lastik ile bağlayın. Sonra ördüğünüz saçı arkadan sararak toplatın ve bir toka ile saçınıza tutturun.

Diğer bir model ise şu şekildedir. Saçınızın hepsini eğilerek öne atın. Attığınız saçın enseden bir tutam alarak yukarıya doğru örmeye başlayın. Biraz yukarı geldiğinizde artık örmeyin ve bütün saçınızı elinize toplayarak topuz yapın. Bu model saçınızda çok şık duracaktır.

Kulağınızın üst tarafından bir tutam saç alarak örmeye başlayın. Küçük küçük saçlar alarak kulağınızın yanından çapraz bir şekilde diğer kulağınızın alt kısmına kadar örün ve orada saçınızın kalan kısmı kadar küçük bir topuz yapın. Bu örgü topuz saçınızda çok farklı bir hava yaratacaktır.