Gülsuyu Maskesi Tarifi ve Yapılışı

Gül ülkemizde en çok Isparta ilinde yetişen çok özel bir çiçek türüdür. Sevgililer sevgilerinin göstergesi olarak sevdiklerine gül alırlar. Özel günlerde sevgimizi onlarla ifade ederiz. Renklerine göre de birçok anlam yükleriz onlara. Pembeyse gönlüm sendedir, Kırmızıysa aşk… Dile getiremediğimiz birçok duygunun lisanı olmuştur. Bunlarla birlikte gülün etinden suyundan faydalanırız. Gülün suyunu çıkarırız, gülün yağını çıkarırız. Yapraklarından reçel yaparız.

Gül sosyal hayatta, yemeklerde, banyoda, cilt bakım ürünlerimizde,.. Kısaca gül hayatımızın her yerinde. Banyomuzda gülün yapraklarını, yağını, suyunu kullanabiliriz. Küvetimize dökeceğimiz gül yaprakları gözlerimizi doyurur. Gül suyu ve yağı ise cildimizi ve ruhumuzu dinlendirir.

Özellikle gülsuyunu cilt temizleme de kullanabiliriz. Makyajlarımızı silmek için yada makyajsız olsak da cildimizdeki günlük kötü kirlerden kurtulmak için kullanalım. Bir parça pamuğun üzerine biraz gül suyu damlatalım ve yüzümüzü yumuşak hareketlerle çene tarafından alnımıza doğru silelim. İyi bir cilt temizleyicisi görevi yapacaktır.

Maskelerde ise gül suyunu yine tonik özelliği gösterdiği için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çeşitli yağların içine antioksidan özelliğinden dolayı ekleyebilirsiniz. Yada her gün kullandığınız bakım kremlerini sürmeden önce tonik olarak kullanabilirsiniz.