5 Adımda Pratik Sabah Makyajı

Gündüz ve gece makyajlarının farklı teknikleri vardır. Gündüz makyajında yüzdeki solgun ifadeyi almak için açık ve canlı renkler tercih edilir. Her makyajdan önce ilk yapılması gereken cilt temizliğinin sağlanmasıdır. Cilt temizliği sağlandıktan sonra fondöten uygulamasına geçilir. Ciltteki ton farklılıklarının, sivilcelerin, lekelerin kapanmasında krem bazlı fondötenler önemli yer tutar. Fondöten dışında bu aşamada BB kremler de kullanılabilir. Ciltte bu tür sorunlar yoksa bu adım atlanabilir.

Gündüz göz makyajı gece makyajından farklıdır. Gündüz yüzdeki yorgunluğu yok etmek için açık tonlar kullanılmalıdır. Örnek olarak da turkuaz renk verilebilir. Göz makyajı için beyaz aydınlatıcılar da zeminde kullanılabilir.  Ayrıca alt göz kapağına sürülen göz kalemi ile büyük gözler elde etmek de gündüz makyajı için idealdir.

Gündüz makyajında ruj için de açık renkler tavsiye edilir. Ancak gözlerde sade renkler tercih edildiyse dudaklar da daha koyu rujlar tercih edilerek sabah yorgunluğu, yüzdeki solgunluk renklendirilebilir. Rujun yanında dudak kalemi de gündüz makyajında kullanılabilir. Rujun etkisi geçse bile dudak kalemi sayesinde dudaklar rengini ve dolgunluğunu korumaya devam edecektir.

Allık seçiminde de gündüz makyajı için tercih edilen tonlar şeftali ve açık pembe tonlarıdır. Abartılı allık seçimi gece makyajında bile hoş durmamaktadır. En son yine rimel uygulaması vardır. Yine gündüz solgunluğunu almak için rimel 2 kat olarak uygulanabilir. Pratik makyaj tekniklerinde rimelin kirpik diplerinden başlayarak uygulanması gerekir.

Önceki İçerikEn Güzel Bayan Elbise Modelleri
Sonraki İçerikİskenderun Organize Sanayi Bölgesi Yeni Yıl Kutlama Mesajı