Evde Dalgalı ve Kıvırcık Saç Yapımı

Bayanların saçlarının güzelliği ve bakımı için yapmayacağı şey yoktur. Her zaman da saç modelinde kararsız kalmaktadır. Çünkü bütün saç modelleri kendisine yakıştığını düşünür. Bütün saç modelleri kendisine yakışır ancak doğru bir şekilde uyguladığı zaman. Herkes farlı saç modeli sever. Kimi düz uzun bir saç, kimi dalgalı kabarık bir saç. Orijinal saçı düz olanlar dalgalı, kıvırcık olanlar ise saçını düz yapmak için çabalar. Orijinal saçı düz olanlar kıvırcık yaparken biraz zorlandığını düşünürler. Kuaföre gidip saçlarına perma yaptırır ya da dalgalı yaptırırlar. Ama isterseniz siz evde kendiniz düz saçlarınızı çok fazla uğraşmadan, düşünmeden dalgalı bir hale getirebilirsiniz. Nasıl mı? Gelin bunu birlikte inceleyelim.

Saçınızı evde dalgalı yapmak için birçok yöntem vardır. Önce saçlarınızı yıkamalısınız. Sonra saçlarınız biraz nemliyken ister mısır örüğü ister normal bir örük ile saçlarınızı örün. Saçlarınız örgülü bir biçimde sabaha kadar kalsın. Sabah saçlarınızı açtığınızda saçlarınız dalgalı ve kıvırcık bir hale gelmiş olacaktır.Bir diğer yöntem ise saç maşasıdır. Maşanızı önce fişe takarak ısıtmalısınız. Sonra saçlarınızdan küçük küçük tutamlar alarak maşanıza sarın ve her birinde 20 saniye kadar bekleyip bırakın. Tüm saçınız bittiğinde dalgalı saçlara kavuşmuş olacaksınız. Dikkat etmeniz gereken ise maşayı saçlarınızda fazla bekletmemeniz. Yoksa saçlarınız yanabilir.

Saçlarınızı hafif nemliyken bigudi ile küçük küçük sarın ve sabaha kadar bigudili saçlarını açmayın. Sabah açtığınızda saçlarınızın kıvırcık olduğunu göreceksiniz. Bu yöntem hem çok kolay hem de saçlarınıza hiçbir zarar vermemektedir.