Evde Saç Açma Yöntemleri

Saçlarınızı boyattığınız renkten memnun kalmadınız ve doğal yollarla saç renginizi açmak mı istiyorsunuz? Cevabınız evet ise size bu yöntemleri vakit kaybetmeden anlatayım.

Papatya çayı ile saç rengini açma yöntemi; papatya solmuş renkteki sarı saçlar için ideal renk açıcı bitkidir. Papatya çayı ile saçlarınızı haftada iki defa yıkadığınızda saçlarınız daha parlak bir görünüme kavuşur.
Hazırlanışı; Dört su bardağı suyu tencerenin içine koyup yarım fincan papatya çiçeği ekleyip, 10 dakika kadar kaynatın. 10-15 dakika demlenmesini bekleyin. Sonrasında da saçlarınızı durulayın.

Limon ile saç rengini açmak; limon saç rengini açmada en uygun yöntemlerden biridir. Limon ile saç renginizi açmak için güneşli havaları tercih edin. Limon güneş ile temas ettiğinde daha başarılı bir şekilde renk açmanızı sağlar. Limonda asit olduğu için saç derisinde yara olanların kullanmaması gerekiyor. Hazırlanışı; sprey şişesine iki yemek kaşığı limon ve iki ya da üç su bardağı su ekliyoruz. Çalkayıp iyice karışmasını sağladıktan sonra saçlarınıza sıkıp güneşe çıkın ve kurumasını bekleyin. Saçlarınız kuruduktan sonra yıkayın.
Bal ve sirke ile saç rengini açmak; 2 su bardağı damıtılmış sirkeyi, 1 su bardağı balı, 1 yemek kaşığı zeytinyağını, 1 çorba kaşığı tarçını bir kabın içine koyup karıştırın. Saçlarınızı hafifçe nemlendirdikten sonra karışımı saçınıza sürüp, bone ya da plastik Wrap ile saçlarınızı sarın. İşlemi yatmadan önce yapın ve sabah kalkınca saçlarınızı yıkayın