Mide Bulantısı ve Bitkisel Çözüm Yolları

İnsan vücudu hastalık durumlarında ya da yaşanılan stres gibi ruhsal travma durumlarında organlarında ki faaliyetlerde değişim yaşar. Stresli bir durum aşırı üzüntü gibi sinirsel durumlar midede ağrı, kasılma, bulantı gibi rahatsızlıklar oluşturabilir. Bu tür durumlarda kendimizi sakinleştirmeye çalışmalıyız. Soda limon içmekte rahatlatabilir.

Midemiz sinirsel durumların yanı sıra hemen hemen bütün hastalıkların yarattığı zarardan etkilenir. Tüketilen besini sindirememe, geri çıkarma, acı su gelmesi gibi reaksiyonlar gösterir.

Mide bulantısının kadınlarda ki başlıca sebeplerinden biri hamilelik olabilir. Hamileliğin ilk aylarında ki bulantı halleri normaldir. İlerleyen aylarda bu durum geçer.

Mide rahatsızlıklarının da en büyük belirtisi kusma olur. Sorunlu olan mide yenilen besini öğütemez dışa atar. Gastrit, reflü, mide fıtığı bu mide rahatsızlıklarındandır. Bu tür rahatsızlıklarda çözüm ancak doktor gözetimi altında olur. Uygun tedavi yönteminin seçilmesi gerekir. Bazen de cerrahi müdahale yapılır.

Mide bulantısının başlıca sebepleri arasında gıda zehirlenmeleri yer almaktadır. Bozuk, tarihi geçmiş gıdaların tüketimi sonucu mide rahatsızlanır. Mide bulantısı, kusma ateş gibi reaksiyonlar gösterir.

Mide bulantısını iyi gelen birçok bitki vardır. Bunlardan birincisi nanedir. Nane çayı mideyi sakinleştirir. Kudret narı olarak son zamanlar da adından sıklıkla duyuran bitkide mideye çok iyi gelmektedir.  Macun hali aktarlarda mevcuttur ancak bunun yanı sıra kendinizde ekip büyütebilirsiniz. Daha sonra kurutup çayını yapabilirsiniz. Kudret narı hazımsızlık,  bağırsak sorunları mide rahatsızlıkları gibi birçok soruna iyi gelmektedir.