Kurdeşen Hastalığı Nedir, Belirtileri Nelerdir ?

Kurdeşen hastalığının tıptaki ürtikerdir. Ciltte beklenmediği anda aniden başlar ve birkaç saat sürmekte kaşıntılı olarak alerjik bir hastalık çeşidi deri hastalığı olarak geçmektedir.

Kurdeşen hastalığı nedenleri?

Kurdeşen hastalığının nedenleri vücudun çeşitli maddelere karşı gösterdiği tepki alerjik reaksiyonlar olarak geçmekte ve birçoğu stresten kaynaklanmaktadır. Bu maddeler gıda ürünleri ve gıda ürünlerindeki katkı maddeler, bozuk yiyecekler ve kullandığımız ilaçlar ve ya böcek ısırma sokması da kurdeşen hastalığına neden olabiliyor.

Ayrıca güneş ışığının zararı, kurdeşenin sıcak soğuk olarak görülmesine neden olabiliyor. Kurdeşen belirtileri: Deri de oluşan kırmızı kabarcıklar halinde kaşıntı halinde oluşur. Aniden ortaya çıkar deri üstünde 1-2 mm’den 10 cm e kadar kurdeşen farklı boyutlarda ortaya çıkıyor. Bazıları geçerken bazı kurdeşen denilen kabarcıklar yenileniyor.

Genellikle kurdeşen hastalığı yüz de, kolda, bacakta, ortaya çıkmakta ve bütün vücutta kurdeşen görülebilmektedir.

Kurdeşen tedavisi:

Kurdeşen hastalığına akut kurdeşen diyebiliriz. Tedavisi kurdeşenlerin çoğu kendiliğinden zamanla geçiyor. 6 haftadan daha uzun sürebiliyor. Kurdeşen hastalığı bu durumda kesinlikle tedavi edilmesi gerekmektedir.
Kurdeşene neden olan en önemli etkenlerden biri strestir. Stresten kesinlikle uzak durulmalı. Alerji yapan unsurlardan kesinlikle uzak durulmalı dikkat edilmeli.

Doğru tedavi olması için kurdeşen hastalığının tespit edilmesi gerekiyor. Bazı durumlarda ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Ancak kesinlikle bilinçsiz bir şekilde ilca kullanılmamalı. Aksi takdirde kurdeşen hastalığının artmasına neden olur. Bu da kişiyi olumsuz etkiler. Psikolojisini etkileyecektir.

Ne gibi önlemler alınabilir?

Kurdeşen hastalığına yakalanmadan önce beslenme alışkanlılarına yediklerimize dikkat etmeliyiz. Yiyecek olarak aşırı tüketilmemeli yan etkileri olabiliyor. Alerji gibi. Yağlı, tuzlu besinler tüketilmemeli. Cips, kola gibi. Aşırı güneş ışınlarından cilt korunmalı. Tedbirler alınmalıdır. Yukarıdaki belirtilenlere dikkat edilmeli kurdeşen hastalığında gerekenler yapılmalı.