Daha Beyaz Dişler İçin Öneriler

Diş rengi de ten rengi gibi doğal olarak farklı tonlarda olabilmektedir. Beyaz tenli insanların dişleri sarı tonlarında olabilirken esmer tenli insanların dişleri genelde daha beyaz olmaktadır. Hamileyken annenin kullandığı ilaçlar ya da içtiği sigaralar çocuğun diş yapısı ve rengini etkilemektedir. Ayrıca genetik olarak da aktarılan diş problemleri mevcuttur. Dişleri sarartan etkenler içinde çok fazla çay, kahve ve sigara içmek de vardır. Ayrıca içtiğimiz sulardaki flour da yoğunluğuna bağlı olarak dişleri sarartmaktadır. Etkileyici bir gülüş için bile beyaz ve sağlıklı dişler çok önemli rol oynar.

Peki, daha sağlıklı ve beyaz dişlere sahip olabilmek için neler yapılabilir?

Beyaz dişler denince akla ilk gelen dişlerin düzenli olarak günde 3 defa fırçalanmasıdır. Fırçalama yöntemi sağlıklı dişler için etkilidir. Diş hekimleri tarafından tavsiye edilen diş fırçalama şekli yukarıdan aşağıya doğru fırçalamaktır.

Yapılan araştırmalar çilek ve çikolatanın dişleri beyazlattığını göstermektedir. Çünkü çilek ve çikolata antibakteriyel özellikler taşımaktadır ve diş üzerinde leke kalmamasını sağlar. Ancak çilek içerdiği asit nedeniyle diş minesine zarar verebilir. Bu nedenle çilek yedikten sonra ağzın su ile çalkalanması gerekir.
Diş sağlığı için kalsiyum da çok önemlidir.  Bu kalsiyum da genelde peynir, süt ve yoğurttan sağlanır.
Ayrıca elma, havuç, ayva gibi sert meyveler ile patlamış mısır ve kereviz dişlerin doğal olarak beyazlamasını sağlar. İçerdikleri asit nedeniyle limon ve sirkeden de kesinlikle uzak durulması gerekir.
Diş ipleri de diş sağlığı açısından çok önemlidir.