Günlük Kullanım İçin Göz Makyajı Önerileri

Cildinizin tipinize uyan ürünler kullanarak temizleyin. Tüm kir, sebum, makyaj kalıntılarından arınmasını sağlayın. Ve yine cildiniz için en uygun olan tonik ile nemlendiriciyi kullanın. Yüzünüz her daim narinliğe uygun olacaktır. Haşin hareketlerde bulunmayın. Göz kremi sürerken yüzük parmağınızı kullanmaya özen gösterelim hanımlar.

Kaşlarınızı düzeltmeyi de ihmal etmezseniz en güzel görünümü elde edebilirsiniz. Makyaja her zaman fondöten ile başlayın lütfen. Cilt renginize, tipinize uygun fondöteni kullanmaya dikkat edin. Makyaj konusunda daha da ustalaşınca yüz hatlarınızı belirginleştirecek iki ayrı ton olan fondöten kullanabilirsiniz.

Fondöteni uyguladıktan sonra aynı ton olmasına dikkat ederek bir kapatıcı/anti-cernes/concealer kullanın.
Gözaltlarınıza aydınlık vermek için açık renk toz farlar kullanabilirsiniz hanımlar. Eğer cildiniz sivilce oluşturmaya meyilliyse cilt temizliğinde medikal kozmetik ürünler kullanın.Mevsime göre cildiniz renk değiştirebilir hanımlar unutmayalım. Bu yüzden fondötenin ve kapatıcının bir açık bir koyu tonlarına sahip olmalısınız.

Yüz hatlarınızı belirginleştiren allık, fondöteninizden bir ton koyu pudra veya bronzlaştırıcı pudra kullanılmalıdır. Allık uygularken sürmeden önce gülümseme yolu ile yanaklarınızı, elmacık kemiklerinizi ortaya çıkarın.

Allık renk seçiminde açık tenli bayanlar pembe tonları barındıran allıklar, koyu tenliler ise kayısı-turuncu rengi allıklar kullanmaya dikkat edin.

Makyajda canlı renkler kullanabilir fakat çok hafif bir şekilde renkler cildinizde harika bir görünüş sağlayacaktır. Yoğun yapılırsa eğer makyaj ürünlerinin renkleri daha çok dikkat çeker.
Dudaklarınız için ister dudak kalemi ister sadece ruj sürebilirsiniz.

Önceki İçerikKaş Kirpik Bakımı Nasıl Olur ?
Sonraki İçerikKaty Perry’nin Güzellik Sırrı