Günlük Ayak Bakımı Nasıl Yapılmalı ?

Ellerimiz her gün birçok nesneye dokunuyor. Birçok hastalığı almamıza ve dağıtmamıza sebep oluyor. Bunu bildiğimiz için ellerimizi günün birçok saatinde yıkıyoruz, sabunluyoruz. Hatta özellikle üretilen dezenfektan ürünlerini yanımızda gezdiriyoruz. Peki ayaklarımız.. Onlara gerek özeni gösteriyor muyuz? Bizi bir yerden bir yere taşıyor, gün boyu yükümüzü taşıyor, kapalı ayakkabılar içinde nefes almaya ve görevini yapmaya çalışıyor. Kış aylarında çorabın altına sakladığımız ayaklarımızı unuttuğumuz zamanlarımız oluyor. hele de uzun süre kapalı ortamda kalıyorsa kokmaması elde değil.

Ayaklarımızın temizliği en az diğer organlarımızın temizliği kadar önemli. Ayaklarımızın altında tüm organlarımızın uyarı merkezleri var. Unuttuğumuz, dokunmaktan kaçındığımız ayaklar aslında vücut sağlığımız için güzel bir anahtar. Şimdi ayaklarımızı nasıl sağlıklı hale getiririz, bakımını nasıl yaparız onlardan bahsedelim.

Ayak bakımına başlamadan önce ayakkabılarınız, çoraplarınızı çıkarıp ayaklarınızın nefes almasını sağlayın. Eğer evinizde deniz tuzunuz varsa ki mutlaka her evde bulunmalı ılık suyun içine biraz deniz tuzu dökün, ayağınızı suyun içine sokun ve bir süre bekletin. Eğer deniz tuzunuz yoksa evde bulunan lavanta yağı, papatya yağı, melisa yağı gibi sakinleştirici yağlardan yararlanabilirsiniz. Bir süre suda bekleyen ayağınıza yavaş hareketlerle masaj yapın. Ayağınızın her noktasına dokunmaya çalışın. Böylece sadece ayak temizliği yapmamış olacak tüm organlarınızı da dinlendirmiş olacaksınız. Bu uygulamalardan sonra ayağınızı bir havluyla silin ve nemlendirici uygulayın. Sağlıklı ayaklara sahip olmak zor değil.