Evde Pedikür Nasıl Yapılır ?

Bakım her zaman önemlidir. Vücudumuzda bakıma ihtiyaç olan birçok yer vardır. Bunlardan biri de ayaklarımızdır. Ayaklarımızın bakımını genelde ihmal ederiz. El bakımı, yüz bakımı, saç bakımı her an her zaman yaparız. Ama ayak bakımını aklımıza ne zaman gelirse ya da bir sorun çıkarsa yaparız. Özellikle yaz aylarında ayak bakımımız bir nebze artar çünkü ayaklarımız hep açıktadır. Ama kış gelince ayaklar açıkta olmadığı için bakımı hep ihmal edilir. Oysa kış aylarında ayakların daha fazla bakıma ihtiyacı vardır. Çünkü kışın vücudumuz kuruduğundan ayaklarınız daha fazla kurur ve çatlar. Sizde evde ayaklarınıza bakım yapmak için pedikür yapmak istiyorsanız bu yazı tam size göre.

İlk olarak gerekli malzemeleri hazırlamalısınız. Bu malzemeler: törpü, leğen, et makası, topuk törpüsü, aseton, havlu, oje, pamuk, kolonya. Eğer bu malzemeler hazır ise pedikür yapmaya başlayabiliriz. İlk yapacağınız banyo yaparak topuklarınızı yumuşatmanızdır. Ayaklarınızı içinde sıcak su olan leğene koyarak biraz daha yumuşamasını bekleyin.  Sonra tırnaklarınızı kesin ve törpüleyin. Ardından tırnak kenarınızdaki etleri et makası ile kesin. Topuklarınızı törpüleyin. Sonra kolonya ile tırnaklarınızı ve topuğunuzu temizleyin. Bu işlemi diğer ayağınıza da uygulayın.

Bu işlemler bittikten sonra istediğiniz renk ojeyi tırnaklarınıza sürebilirsiniz. Ojeyi sürmeden önce parmak aralarınıza pamuk koyarsanız işiniz kolaylaşmış olur. Unutmayın bu bakımı ayaklarınızın sağlığı için düzenli aralıklarla yapmalısınız. Bununla birlikte pedikürü yapmadan önce kesinlikle banyo yapmalısınız.