Ağda Sonrası Sivilce Nasıl Önlenir ?

Günümüzde erkek-kadın herkesin kullandığı bir yol halini almıştır ağda. İstenmeyen tüylerinizden kurtulmada etkili ve bir o kadarda ağrılı bir yoldur. Ağda sonrası cildiniz tahriş olabilir, kızarabilir, lekelenebilir. Hatta sivilceler bile baş gösterir. Ağda öncesi kullanacağınız temizleyeci ürünler size rahat nefes aldıracaktır. Ya da gene ağda öncesi soğuk kompres yapmakta iyi bir fikir olabilir. Ayrıca gene ağda öncesi yapacağınız peeling üst derideki fazlalıklardan sizi kurtarır ölü deriyi döker.

Ağda sonrası hassaslaşan cilt sivilce için çok müsaittir. Cilt bakteri ve mikroplara çok açık hale gelir. Bu yüzden toplu kullanılan havuz, küvet gibi yerlerden uzak durun. En azından ağdanın hassasiyeti geçene kadar. Sert lif gibi banyo malzemelerinden uzak durun. Ancak ağdadan 2 gün sonra banyo yapabilirsiniz. Tabi eğer hassas bir cilde sahipseniz.  Yine üzerinize yapışmayan bol, pamuklu giysiler tercih edein ki cildinizde temas en az olsun canınız yanmasın. Hem böylelikle mikrop kapıp sivilce oluşumunun da önüne geçmiş olursunuz. Güneş ışınlarından uzak durun. Terlememeye özen gösterin, terlemeye karşı pudra kullanabilirsiniz.
Cilt hassas olduğu için mümkün olduğunca ağda yapılan bölgedeki kızarıklıkları ellememeye çalışın. Çünkü onları ellemeniz sivilce oluşumuna davetiye çıkaracaktır. Soğuk kompres ağda öncesi yapılabileceği gibi ağda sonrası da yapılır. Bu hem acınızı hafifletecektir hem de sivile oluşumunda sizi koruyacaktır.