Çikolata ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır ?

Çikolata, cilde son derece faydalı olan bir besin maddesidir. Son yıllarda cilt bakımı uygulamalarında sıkça kullanılmaktadır. Hem doğal olmasından hem de inanılmaz derecede başarılı sonuçlar vermesinden dolayı tercih edilmektedir.

Çikolata, içeriğinde bulunan kakao ve kakao yağı sayesinde nemlendirmeyi sağlıyor. Çikolata maskesi, sivilceler ve cilt lekelerinin giderilmesinde son derece faydalıdır.

Çikolata maskesinin yapımı da sanıldığından çok daha faydalıdır. Bitter çikolatanın ısıtılmasının ardından üzerine susam yağı ve Hindistan cevizi yağı eklenir. Kişiye uygulanırken cildi temizlenir ve özellikle gözaltlarına sürülür. 15 dakika beklemenin sonunda cilt, ılık su ile yıkanır.

Çikolatada bulunan magnezyum, fosfor, potasyum, E vitamini ve polifenoller, cilde canlılık veren çok önemli vitaminlerdir. Ayrıca çikolatanın antioksidan özelliği bulunmaktadır. Kakao yağı, cildi besler, yumuşatır ve kırışıklıkların giderilmesini sağlar.

Çikolata maskesinin en önemli özelliği, tüm ciltlere uygun olmasıdır. Kakaonun çizgileri gidermeyi sağladığı da tespit edilmiştir.

Çikolata maskesinin hazırlanmasında bir diğer alternatif, kakao, süt kreması ve bal karışımı ile hazırlanmasıdır. İstenilirse bunlara ilaveten yulaf unu, ezilmiş badem ve sızma zeytinyağı da kullanılabilir. Malzemeler karıştırıldıktan sonra boyun bölgesine, yüze ve hatta tüm vücuda uygulanabilir. Sonrasında su ile yıkanılması sonucu maskenin uygulandığı bölgenin yumuşadığı görülecektir.

Çikolata, günümüzde kilo artırıcı bir besin maddesi olarak görülmesine rağmen, özellikle cilde karşı çok faydalıdır. Bu yüzden çikolatanın çok önemli bir besin maddesi olduğunu unutmayalım.

Önceki İçerikDeniz Tuzu Peelingi Nasıl Yapılır ?
Sonraki İçerikElma Kabuğunun Cilde Faydaları