El Çatlakları İçin Bitkisel Çözümler

Her işimizi onlarla yaptığımız bir gerçek. Öyleyse onlara gereken önemi göstermemiz gerekir. Dış dünyayla temasımızı sağlayan ellerimiz yıpranır hasar görür. Kışın soğuktan en çok ellerimiz etkilenir belki de. Özellikle mevsim geçişlerinden çok etkilenirler. Hele ki ev hanımı iseniz sıcak su, soğuk su, çeşitli kimyasallar, temizlik derken içiniz rahat eder belki ama olan ellerimize olur. Hava değişiminden de etkilenen eller önce kurur, çatlar sonra sızı şeklinde bizleri rahatsız eder. Eğer önlemini almaz bakımını yapmazsanız ufak çizilme kanamalara bile neden olurlar. Ayrıca kötü bir görüntüye sebep olurlar. Çatlakları engellemek için kışın dışarı çıkarken nemlendirici kullanmak size iyi gelebilir ancak bu sorunla baş etmenin bitkisel yolları da mevcut. Buyurun size birkaç öneri;

Limon suyunu ve zeytinyağını bir kâsede karıştırarak sorunlu bölgelere uygularsınız hatta bu şekilde yatabilirsiniz de sabah kalkınca ılık suyla ellerinizi arındırın birkaç uygulamadan sonra size iyi geleceğini göreceksiniz.

Geceden süte bıraktığınız papatyaları çatlaklarınız üzerine uygulayın.
Ellerinize direkt tereyağı sürebilirsiniz bu hasar görmüş ellerinizi onaracaktır.
Salatalığın cilde yararını duymayan yoktur herhalde yine el içinde bolca salatalık tüketebilir suyunu ellerinize yedirebilirsiniz.

Bal, susam yağı, gliserin, badem yağını bir cezvede krem kıvamı alıncaya kadar karıştırıp soğumaya bırakın. Hazırladığınız kremi yatmadan önce uygulayın çünkü uykuda vücut dinlenir kendini yeniler. Sabah kalktığınızda ellerinizi ılık suyla yıkayın.

Önceki İçerikDudak Peelingi Yöntemi
Sonraki İçerikSaç Boyatmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler