Dudak Peelingi Yöntemi

Dudaklar, gözler, kaşlar, kirpikler, burun, kulaklar,.. Her biri biz yapanlar. Birinde bir sorun olsa görünüşümüzün güzel olmadığı kanısına varırız. Çünkü hepsi özel, güzel olmalıdır. Bizi yansıtmalıdır. Gözlerimiz nasıl küçük veya büyükse, burunuzun nasıl büyük ve küçükçe dudaklarımız da kişiye göre farklılık gösterir. Kimimiz dolgun, büyük dudaklara sahibiz, kimimiz ufak, küçük dudaklara… Bu farklılıklar doğru makyajla çözülebilecek sorunlardır. Önemli olan dudaklarımızın her organımız gibi temiz ve bakımlı olmasıdır.

Dudak bakımı, dudakların çekiciliğini önemli ölçüde etkiler. Bakımlı bir dudağa sürülen ruj bakımsız bir dudağa sürülen rujdan saha canlı daha parlak gözükecektir. Hiç makyaj yapmasanız bile sağlıklı gözüken bir dudak, karşıdakini etkilemeye yetecektir. Peki, nasıl yapılır dudak bakımı?

Dudaklarımız günlük birçok mikropla, kirlilikle karşılaşıyor. Yemek yerken yediğimiz yiyecekler, kullandığımız çatal kaşıklar dudağımıza temas ediyor. Gün içerisinde gördüğümüz kişilerle tokalaşırken yine dudaklarımız birçok kirlilikle savaşmak zorunda. İşte bu savaşı azaltmak için dudaklarımızın bakımını aksatmamalıdır.
Dudak bakımında uygulanan aşamalardan biri de dudak peeelinginin yapılmasıdır. Kullanmadığınız, kılları çok sert olmayan bir diş fırçası sayesinde peelinginizi gerçekleştirebiliriz. Dudak peelingin ürününüzü dudağınıza sürüp diş fırçasını dairesel hareketlerle dudaklarınızda gezdirin. Çok bastırmamaya dikkat edin çünkü dudaklarımız hassastır. Eğer diş fırçası bulamazsanız elinizle de aynı işlemi uygulayabilirsiniz. Daha sonra  güzel bir nemlendirici sürerek bakımınızı bitirin.