Siyah Noktalar İçin Cilt Bakım Maskesi

Yüzünüzde siyah nokta sorunu mu yaşıyorsunuz, onlarla baş etmek zor mu geliyor? Peki size evde uygulayabileceğiniz tamamen doğal ve pratik maskeler önersek buna dersiniz. Hoşunuza gideceğini biliyorum işte ilk formülümüz;

Yoğurt maskesi; bir çorba kaşığı yoğurt alın, içerisine bir limonun kabuğunu rendeleyin ve bir yemek kaşığı mısır unu ekleyelin. Daha sonra bunu karıştırarak yüzümüze masaj yaparak sürün ve 15 dakika bekleyelin. Ardından yüzümüzü ılık su ile yıkayın. İşte siyah noktalarınızdan kurtuldunuz.

Mısır unu maskesi; bir tatlı kaşığı mısır unu ve kili, el kremiyle birlikte su işle karıştırıp cildinize yedirerek sürün ve ovarak çıkarın, bu formülü haftada bir uygulamanızı tavsiye ederiz, siyah noktalar için çok etkili bir maskedir.

Domates Maskesi; Domates, cildi güzelleştiren ve yaşlanmayı önleyen en önemli gıdalar arasında yer almaktadır. Domates, likopen olarak bilinen en etkili antioksidan maddeyi içeriğinde bulundurmaktadır. Özellikle cildiniz yağlı ise domates maskesi tam size göredir. Yüzünüzde bir sivilce mi çıkmaya başladı, hemen üzerine biraz domates salçası sürün, ağrısı geçe ve hızla iyileşir. Uygulamayı, direkt domatesi ortadan kesip yüzünüze sürerek yapabileceğiniz veya rendeleyerek kullanabilirsiniz. 10-15 dakika bekledikten sonra cildinizdeki iyileşmeyi hissedeceksiniz. Kuru bir cilde sahip olanlar domatesi içerisine zeytinyağı katıp uygularsa daha iyi bir sonuca ulaşabilirler.

Yulaf Unu Maskesi; Bir çorba kaşığı yulaf ununu biraz suda koyu bir bulamaç halini alıncaya kadar pişirin. İçine bir tatlı kaşığı badem unu ekleyin ve yüzünüzü bu karışımla ovuşturun. İstediğiniz takdirde bu işlemi her gün uygulanabilirsiniz.