Makyaj Fırçaları Nasıl Temizlenir ?

Günlük yaşamında her bayanın tercih ettiği makyaj yüzümüze uygulandığı için temizliği hususunda oldukça dikkatli olmalıyız. Kullandığımız malzemelerin temizliğine dikkat etmezsek sağlık açısından istenmeyen şeylere yol açabiliriz. Çünkü kullandığımız makyaj aparatları yüzümüzdeki yağı ve bakterileri de bünyelerinde toplarlar. Eğer düzenli olarak dezenfektan etmezsek bu bakteri oluşumları yüzümüzde göz, ağız ve burun gibi kısımlardan mikrop kapmamıza neden olabilir. Zaman zaman doktorların bu tarz oluşmuş hassasiyetlere karşı makyajı yasakladığını duymuşsunuzdur. Yani nasıl sağlıklı bir cilde sahip olmak için cildimizi her makyajdan önce temizliyorsak, aynı hassasiyeti makyaj aparatlarımıza yani makyaj fırçalarımıza da göstermemiz gerekiyor.
Makyaj fırçalarımızın temizliğini yaparken dikkat etmemiz gereken ilk husus fırçaların metal kısımlarını çok fazla ıslatmamak, ıslansa bile ters pozisyonda tutmayarak suların içine kaçmasını engellemek olmalıdır. Aksi takdirde su buradaki yapışkan yapısını bozacak ve fırçanızı kullanılmaz hale getirecektir.

Temizliğinizi ılık suyla ve çok az bulaşık deterjanıyla yapabilirsiniz. Çok fazla sıcak su ve deterjan kullanmamalısınız, bunlar hassas kılların yapısını bozabilir. Durulamasını da en az 2 defa yapmalısınız çünkü kıllar deterjanı tutabilir bu da deterjan kalıntısına sebep olabilir ve cildinize zarar verebilir. Bol suyla iki defa duruladığınız fırçanızın kıllarını daha da yumuşatmak için zeytinyağı veya badem yağı kullanabilirsiniz. Durulama suyuna birkaç damla zeytinyağı veya badem yağı koyarak fırçanızın kıllarının daha yumuşak ve dayanıklı olmasını sağlayabilirsiniz.