Badem Yağı Kirpik Uzatır Mı ?

İnsanlar tarafından yüzyıllardır kullanılan badem yağının faydaları saymakla bitmiyor.Badem yağı E vitamini yönünden oldukça zengin olduğu için cilt bakımında, saç dökülmesinde,egzamada hatta böbrekleri temizlediği için kullanılabiliyor.Peki kirpikleri uzatır mı ?

Bazılarımız kirpik uzunluğunu çok önemsemese de uzun ve sık kirpikleri olan insanların bakışlarının güzel olduğu bir gerçektir. Böyle güzel bakışlar elde etmek için badem yağından faydalanabilirisiniz çünkü badem yağı saç ve kaşlarda olduğu gibi kirpiklerde de kıl kökünü güçlendirir ve mevcut kirpiklerin de daha sağlıklı görünmesini sağlar.

Peki, badem yağı bunları nasıl sağlıyor? Badem yağının cildi rahatlatan bir etkisi vardır hatta bazı bölgelerde masaj yağlarının bileşeni ya da tamamen kendisidir. Badem yağı cildin yumuşamasını ve gerekli vitaminleri almasını sağladığı için cilt nefes alır ve rahatlar. Ayrıca badem yağında sadece E vitamini değil D vitamini kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller sayesinde kirpik kökü çevresindeki deriyi yumuşatır ve daha fazla mineral alarak güçlenmesini sağlar.

Şimdi size badem yağı ile yapılan ve yatmadan önce uygulayacağınız bir bakım önerisi verelim bu sayede dökülen kirpikleriniz hem güçlenecek hem de uzayacaktır.

30 ml badem yağı
30 ml Hint yağı
30 ml avokado yağı
30 ml e vitamini
30 ml skualen

Önce yağları daha sonra da e vitaminini ilave edip bir şişe de karıştırın ve hijyenik bir kulak çubuğu ile bu karışımı her gün uyumadan önce uygulayın  karışım size bir yıl yeter  ve zamanla etkisini gösterdiğini göreceksiniz.