Rimel Sürme Teknikleri

Rimeli doğru sürerek bakışlarınıza anlam kazandırabilirsiniz!

Kullanmış olduğumuz rimel ile kirpiklerimizi uzatabilir – kıvırabilir ve daha dolgun kirpikler elde edebiliriz . Bunun için öncelikle maskaranızın fırçasının her kullanımdan sonra temizlenmesi hem göz sağlığı hem de makyajın pürüzsüz görünmesinde çok önemlidir ..

En başarılı sonuç için ilk adım olarak için kıvırıcıyla kirpiklerinizi kıvırın. Kirpikler birbirine yapışık olması durumunda pudra kullanılarak birbirlerinden ayrılması sağlanabilir. En dipten uçlara doğru üst kirpiklerinize sürün ve 1 dakika 1 dakika bekleyip ikinci katı sürün. Eğer hafif ve doğal görünümlü bir göz makyajı istiyorsanız, sadece üst kirpiklere maskara sürmeniz yeterlidir . Yağmurlu günlerde suya dayanıklı bir rimel çeşidi tercih etmek size makyajınızın akmasından koruyacaktır..

Rimelin kuruma süresi yaklaşık 3 aydır düzgün bir göz makyajı yapabilmek için buna dikkat etmeniz gerekir ..

Maskarayı Uygularken Dikkat edilmesi gerekenler nelerdir ?

  •  Lens kullanıyorsanız, maskara uygulanmadan önce lensler takılmış olmalıdır ..
  • Rİmeli uygulamadan, kirpiklerinizin temiz ve kuru olmasına dikkat edilmelidir ..
  • Rimelin göz rengiyle uyumlu olması önerilir ..

Unutmayalım ki gözlerimiz en hassas organlarımızdır ve çabuk mikrop kapabilirler bu yüzden rimel ve tüm makyaj malzemelerinin hijyenik olmasına ve doğru şekilde kullanılmasına son derece dikkat etmemiz gereklidir, aksi takdirde gözlerde yanma, kızarıklık ve göz alerjileri oluşabilir .