Hindistan Cevizi Yağının Faydaları Nelerdir?

Hindistan cevizi yağı mucizeleri günden güne artmaya devam ediyor özellikle saç bakımında ve cilt bakımında oldukça yararlı olan bu doğal ürün günlük bakım rutininize mutlaka dahil etmeniz gereken bir üründür. Saç ve cilt bakımının yanında sağlık için de faydaları bulunan Hindistan cevizi yağı birçok uygulama yöntemine sahiptir.

Hindistan Cevizi Yağının Cilde Faydaları Nelerdir ?

50 ml Hindistan cevizi yağı, iki tatlı kaşığı E vitamini, 50 ml shea yağı, iki tatlı kaşığı çay ağacı yağı karıştırılarak içerisine bir tutam atkuyruğu otu konarak yaklaşık 1 hafta kadar bekletilir. Elde edilen karışım ciltte bulunan yaralar için oldukça faydalıdır. Aynı karışıma atkuyruğu otu yerine 30 ml jojoba yağı karıştırırsanız elde edeceğiniz merhem sedef hastalığına ve egzamaya karşı kullanılabilir. Yalnız bu hastalıklar için mutlaka doktor muayenesinden geçmelisiniz.

Hindistan cevizi yağını tozşeker ile hazırladığınız karışımı da peeling olarak kullanabilirsiniz. Elde ettiğiniz peelingi göz çevresi hariç tüm vücudunuza dairesel hareketlerle uygulayabilirsiniz. Bu sayede cildiniz ölü deriden arınacak, pürüzsüz ve yumuşacık olacaktır.

Hindistan Cevizi Yağının Saçlara Faydaları Nelerdir ?
100 ml Hindistan cevizi yağı, iki yemek kaşığı çörek otu yağı ve iki tatlı kaşığı çay ağacı yağı kepekli saçlar için oldukça faydalıdır. Ayrıca Hindistan cevizi yağı genel olarak kuru saçlarda kullanılmaktadır. Saçları güçlendirirken saçlara nem ve parlaklık sağlamaktadır.

Bunların yanında Hindistan cevizi yağı çatlayan dudaklara, gözaltındaki şişliklere, göz çevresindeki çizgileri azaltmada kullanıma uygun ve son derece faydalıdır. Ayrıca karaciğeri güçlendirir, kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır, menopoz belirtilerini hafifletir ve tiroit bezlerinin çalışmasını düzenler.

Önceki İçerikSınırda Kaçakçılık
Sonraki İçerik2015 Derimod Bayan Ceket Modelleri