KENT REHBERİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi hazırladığı Kent Rehberi uygulamasıyla, vatandaşların 6 Şubat Depremi’nin ardından resmî kurumların ve özel işletmelerin güncellenen adreslerine kolay erişebilmesi sağladı.

KENT REHBERİ

Hatay’da depremin ardından birçok kamu kurumu ve özel işletmelerin binalarının yıkılması, kurumların hasar görmeyen farklı yerlere ve yeni binalarına taşınması çeşitli adres değişikliklerine neden olmuştu.

Vatandaşların yaşadığı adres karmaşası sıkıntılarını minimum seviyeye indirgeyen Kent Rehberi’nde, valilik binası, Büyükşehir Belediyesi hizmet binaları, kaymakamlıklar, ilçe belediyeleri, AFAD gibi kurum ve kuruluşlar; eczane, hastane, çadır kent ve konteyner kentler, kargo şirketleri ve sivil toplum kuruluşları gibi vatandaşların ihtiyaç duyabileceği adres bilgileri ve konumları yer alıyor.

Ayrıca uygulama ile vatandaşlar parsel bilgilerini sorgulayabilirken 5 binlik nazım imar planları hakkında bilgileri, belediye tarafından yapılan projelerin başlangıç ve bitiş tarihleri de şeffaf şekilde takip edilebilecek.

Hatay Büyükşehir Belediyesinin başlatmış olduğu uygulamaya, özel işletmeler de İos ve Android cihazlar için hazırlanan “Hatay Rehber” uygulamasını App Store ve Play Store üzerinden cihazlarına indirerek kullanabilecek.

Vatandaşlar, https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kentrehberihbb ve https://apps.apple.com/tr/app/hatay-rehber/id6466826897?l=tr linklerden başvuru formunu doldurarak güncel adreslerini ekleyebilecek.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.