GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK PROJESİNE ERZİN DE KATILDI

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK PROJESİNE ERZİN DE KATILDI GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK PROJESİNE ERZİN DE KATILDI GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK PROJESİNE ERZİN DE KATILDI GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK PROJESİNE ERZİN DE KATILDI10 İTFAİYE RÖMORKU VE 30 GÖNÜLLÜ İTFAİYE PROJEYE DAHİL OLDU
İL GENELİNDE GÖNÜLLÜ İTFAİYE SAYISI 118’E ULAŞTI
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ve Alman İşbirliği Kurumu (GİZ) iş birliği ile 2020 yılında başlatılan ‘Gönüllü İtfaiyecilik Projesi’ kapsamında Erzin pilot ilçe seçildi.
Kentte yaşanan yangınları en aza indirmek ve daha hızlı müdahale edebilmek amacıyla başlatılan proje kapsamında, Erzin’de düzenlenen tören eşliğinde 10 itfaiye römorku ve 30 gönüllü itfaiyeci sertifikalarnı alarak projeye katıldı. Böylece il genelinde gönüllü itfaiyeci sayısı 118’e ulaştı.
Erzin’deki törene, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Erzin Kaymakamı Osman Demir, HBB Başkan Vekili Murat Hayzaran, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, (GİZ) Erzin temsilcisi Yağmur Acıoğlu, HBB İtfaiye Daire Başkanı Özer Gövce, HATSU İnsan Kaynakları Daire Başkanı Metin Savaş, gönüllü itfaiyeciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
HAYZARAN: “GÖNÜLLÜ KAHRAMANLARI TEBRİK EDİYORUM”
Törende konuşan HBB Başkan Vekili Hayzaran, 3 yıllık süreçte bu projede bulunmanın gurur verdiğini söyleyerek gönüllü itfaiyecileri kutladığını ifade etti.
Konuşmasının devamında itfaiyecilerin kahraman olduklarının altını çizen Hayzaran, “Gönüllülük ruh işidir ve fedakârlıktır. Karşılık beklemeden kendini yangının içine atan gönüllü kahramanlarımızı tebrik ediyorum” dedi.
CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ise yaptığı konuşmasında orman yangınlarının bir dünya sorunu haline geldiğini belirterek, bu proje ile orman yangınlarına su serpen kahramanları tebrik etti.
Erzin Belediye Başkanı Elmasoğlu yaptığı konuşmasında Erzin ilçesinde başlatılan bu projeye öncü olan HBB Başkanı Lütfü Savaş’a teşekkür ederek orman yangınlarına başlatılan mücadele kapsamında bu projenin çok önemli olduğunu belirtti ve gönüllü kahramanlara teşekkür etti.
Yapılan konuşmaların ardından gönüllü itfaiyecilere katılım sertifikası verildi ve mini bir tatbikat gerçekleştirildi.
Projeye dahil olan gönüllü itfaiyecilere, temel itfaiyecilik, ilk yardım ve arama kurtarma eğitimleri verildiğini belirten HBB yetkilileri, il genelinde 118 gönüllü itfaiyecinin bulunduğunu ve genişletilmesi için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Önceki İçerikBurun Estetiği (Rinoplasti)
Sonraki İçerikEXPO’DA PSİKOLOJİ SEMPOZYUMUNA BÜYÜK İLGİ
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.