Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör; “PROMOSYON HAKKIMIZ ACİLEN VERİLMELİDİR”

Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör; “PROMOSYON HAKKIMIZ ACİLEN VERİLMELİDİR”
Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör;
“PROMOSYON HAKKIMIZ ACİLEN VERİLMELİDİR”
HAK-İŞ Konfederasyonu Hatay İl Başkanı ve Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, son dönemde birçok kurum ve kuruluşun çalışanlarına dağıttığı maaş promosyonları konusunu gündeme getirdi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Şube Başkanı Güngör, “Hayat pahalılığının arttığı bir dönemde işçilerin yarasına bir nebze de olsa merhem olacak maaş promosyonları, işçinin en doğal hakkıdır. İşçinin maaşları üzerinden bankalardan elde edilen gelir, yeniden işçiye verilmelidir” ifadelerini kullandı.
“Maaş promosyonuna ilişkin hem HAK-İŞ Genel Başkanı hem de Genel Başkanımızla yoğun bir çalışma içerisindeyiz” diyen Güngör, “Maaş promosyonu konusunda yaşanan ikililikler iş barışına da zarar veriyor. Aynı organize sanayi bölgesinde bir işyerinde çalışanlar promosyon alırken, bir başka işyerinde promosyon verilmiyor. Bu da promosyon verilmeyen işyerlerinde çalışanlarda motivasyon kaybına ve isteksizliğe neden oluyor” ifadelerini kullandı.
Özel veya kamu fark etmeksizin tüm çalışanlara maaş promosyonu dağılması gerektiğini sözlerine ekleyen Güngör, “Maaş promosyonu hakkımızı alana kadar emekçilerin sesi olmaya devam edeceğiz. Enflasyon karşısında çaresiz kalan emekçinin evine fazladan bir gelir girmesi için tüm girişimlerde bulunmayı sürdüreceğiz” diyerek promosyon mücadelesinden kesinlikle vazgeçmeyeceklerine vurgu yaptı.
Öte yandan Güngör, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutladı. Güngör, bu özel günün engelli olan emekçiler ve engelli yakını olan emekçiler başta olmak üzere tüm engellilerin sorunlarının çözümüne vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Önceki İçerikKAYMAKAM DEMİRYÜREK İSKENDERUN FENERBAHÇELİLER DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ
Sonraki İçerikPamuk Kreşin Dikili Ağaçları Filiz Vermeye Devam Ediyor
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.