BU ORTAKLIK SAĞLAM TEMELLERE DAYANIYOR!

BU ORTAKLIK SAĞLAM TEMELLERE DAYANIYOR! BU ORTAKLIK SAĞLAM TEMELLERE DAYANIYOR!

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Kazu Suzuki ve elçilik ekibi, Osmaniye Tosyalı Toyo tesislerini ziyaret etti.

Tosyalı Toyo’nun Türkiye’de hali hazırda faaliyetine devam eden en büyük Türk Japon İş Ortaklığına vurgu yapan Kazu Suzuki, 2012 yılında başlayan bu ortaklığın Türkiye’nin nitelikli çelik ve teneke ürünlerinde ithalatını azaltarak başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere bu kategorideki ihracatını da artırdığına dikkat çekti.

Suzuki ve elçilik ekibine tesisleri gezdiren Tosyalı Toyo Yönetim Kurulu Üyeleri Şerif Tosyalı ve Kadir Tosyalı, üretim ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

GÜVENİ VE BAŞARISINI BİR KEZ DAHA KANITLADI
Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Kazu Suzuki’yi Osmaniye’de misafir etmekten duyduğu mutluluğu ifade eden Şerif Tosyalı, ziyaretlerinden dolayı Suzuki’ye teşekkür etti.
Özellikle Tosyalı şirketlerinin Afrika’da ki etkinliğinin Tosyalı Toyo markalı ürünlerin bu kıtada yayılımına katkı sağladığını belirten Büyükelçi Suzuki, “Tosyalı Toyo 2022 yılında tüm dünyada ekonomik durgunluğun yaşandığı ve yatırımların daha kontrollü yürüdüğü bir ortamda 200 milyon dolarlık ek teneke kapasitesi yatırımına başlayarak bu ortaklığın dayandığı sağlam temelleri, güveni ve başarısını bir kez daha kanıtlamıştır. Tosyalı grubunun İskenderun Sarıseki’de yürüttüğü Türkiye’nin hali hazırda devam eden en büyük sanayi yatırımının 2023 yılında tamamlanmasıyla Tosyalı Toyo hammadde erişimini daha da güçlendirerek hem yurtiçi hem de ihracat pazarlarında hızlı büyümesine devam edecektir” dedi.

GENİŞ BİR COĞRAFYANIN İHTİYACINI KARŞILIYOR
Osmaniye’de 1000’e yakın çalışanıyla, 1 milyon ton haddeleme kapasitesi ile 2017 yılı Mayıs ayı itibarıyla ticari üretimine başlayan Tosyalı Toyo, teneke, galvanizli sac, boyalı sac, soğuk haddelenmiş sac ve asitli-yağlı rulo üretimi gerçekleştiriyor.

Ambalaj sanayiden elektrikli ev aletlerine, bilişim ürünlerinden inşaat sektörüne, beyaz eşyadan otomotive kadar geniş bir yelpazede kullanılan ürünler üreten Tosyalı Toyo, sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’dan Kafkaslar’a, Ortadoğu’dan Kuzey Afrika’ya uzanan geniş bir coğrafyanın ihtiyacını karşılıyor.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.