ARSUZ’DA YILIN İLK ‘MUZ’ HASADI GERÇEKLEŞTİ

ARSUZ’DA YILIN İLK ‘MUZ’ HASADI GERÇEKLEŞTİ ARSUZ’DA YILIN İLK ‘MUZ’ HASADI GERÇEKLEŞTİ ARSUZ’DA YILIN İLK ‘MUZ’ HASADI GERÇEKLEŞTİ ARSUZ’DA YILIN İLK ‘MUZ’ HASADI GERÇEKLEŞTİ ARSUZ’DA YILIN İLK ‘MUZ’ HASADI GERÇEKLEŞTİArsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven Üçgüllük mahallesinde üretimi yapılan Muz’un hasadına katıldı.
Üçgüllük mahallesinde yaklaşık 900 dekarlık seralarda yetiştirilen Muz’un hasadına; Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Gün, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı İbrahim Dündar, İlçe Tarım Müdürü Serkan Yılmaz, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve bölge halkı katıldı.
Arsuz’un Tarımda Türkiye’de önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, “ Arsuz Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden biri. Tarım alanında bizim yerimiz ayrı. Özellikle maydanoz alanında Türkiye birincisiyiz. Muzda da son yıllarda ilçemizde önemli gelişmeler yaşandı. Bin dekara yaklaşan bir muz seramız var. Bu seraların desteklenmesi ve üretimin daha da arttırılması taraftarıyım. Sadece muz değil narenciye, zeytin ve sebze alanında da Arsuz önemli bir yerde.
Bugün de böyle çok güzel bir yerdeyiz. Geçen yıl eylül ayında dikilen ve bugün meyvesini aldığımız muz serasındayız. Ben, tüm emekçilerimize hayırlı ve bereketli bir hasat diliyorum,” ifadelerini kullandı.
“İlçemiz Bir Tarım Deposu”
Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, “Turizm karakteriyle öne çıkan ilçemiz, bir yandan da tarım deposu. Özellikle maydanoz ve yeşillik üretiminde Türkiye’de biz birinciyiz. Piyasanın aslan payını biz alıyoruz aslında. Muz da yeni öncelikli alanlarımızdan biri olmaya başladı. Şu anda ilçe genelinde yaklaşık 45 üretici 1000 dekara yaklaşan bir alanda üretim yapıyor. Grand ve Azman türlerinde üretme noktasındayız. Ve şu anda gayet pazar payını her geçen gün artırarak devam ediyoruz. İklimin ılıman olması bize fiyat ve rekabet avantajı da sağlıyor.
Ben geçen sene 20 Eylülde daha 10 günlük ilçe Kaymakamı iken buraya muz fidesini diktim. Çok şükür bugün meyve verdi, hasadını ediyoruz. Ayrıca burası benim için mutluluk kaynağı. Çünkü diktiğim ağacın, fidanın ağaç olup meyve verdiğini gördüm. Üreticilerimize, Üçgünlük mahallesinin önder üreticilerinden Satmaz ailesine teşekkür ediyorum,” dedi.

Önceki İçerikESNAFA FAİZ VE LİMİT MÜJDESİNİ BAŞKAN KEKEÇ DUYURDU
Sonraki İçerikİTSO Başkanı Yılmaz, HBB’nin Gastronomi Evinde Düzenlenen Toplantıya Katıldı
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.