ELİMİNASYON DİYETİ NEDİR?

ELİMİNASYON DİYETİ NEDİR?Kronik hastalıkları olan, sürekli mide bağırsak sorunları yaşayanlar için eliminasyon diyetinin olumlu etkilerinden söz eden İskenderun Palmiye Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ecem Boran Kın, ortalama üç hafta süren bu diyetin önemli sonuçlarından birinin de, vücuttaki kiloyu atmaya yardımcı olduğunu dile getirdi.
Kronik hastalıklara yakalanma oranlarının gün geçtikçe daha da arttığını ve eliminasyon diyetinin bu hastalıkları önlemede büyük etki gösterdiğini ifade eden Ecem Boran Kın, “Eliminasyon diyeti, kronik inflamatuar hastalıkların iyileşmesinde çok etkili bir bakış açısı sunan fonksiyonel tıbbın olmaz ise olmazı olan özel bir diyettir. Bu diyette temel amaç kilo vermek değil, hastalığın tedavisine yardımcı olmaktır. Ancak  güzel bir yan etki olarak fazla kilolularda kilo kaybı da görülebilir. Tamamen barsaklardaki bağışıklık sistemi cevabını düzenlemek amacıyla potansiyel antijen olarak görülen tüm besinleri kesmek esasına dayanır” açıklamasında bulundu.
Eliminasyon diyetinin amacı nedir?
Kronik hastalıklarda en az üç haftalık bir eliminasyon diyeti uygulanması gerektiğini ifade eden Ecem Boran Kın, “İlk haftadan itibaren iyileşme başlar, semptomlar azalır. Üç hafta sonunda beslenmeden çıkarılan besinlerin tekrar beslenme programına dâhil edilmesi aşamasına geçilir. Bu beslenme tedavisi fonksiyonel tıp diyetisyenleri eşliğinde kolay ve medikal tedaviye destek bir sürece dönüştürülebilir. Eliminasyon diyetinin amacı; zayıflamış bağışıklığı güçlendirmek, bağırsağı onarmak, olası toksinlere karşı güçlü savunma sağlamak, otoimmun hastalıklara karşı korunmaktır” dedi.

Önceki İçerik25 EYLÜL PAZAR GÜNÜ NARDÜZÜ ESKİ BELEDİYE BAŞKANI MEHMET YOLCU’NUN RUHUNA İTHAFEN KUR’AN-I KERİM HATMİ ŞERİFİ OKUTULACAK
Sonraki İçerikİş İnsanı Sedat Uysal ve Dr.Necmi Özdemir İTSO’yu Ziyaret Etti
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.