TOBB İLE MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ ALANINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

TOBB İLE MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ ALANINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDIMesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokolü, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile gerçekleşen törenle imzalandı.
Kapsama alınan oda ve borsa üyesi işletmelerle mesleki eğitim merkezlerinin eşleştirilmesine yönelik protokolün imza töreninde konuşan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki eğitimin ayağa kaldırılmasında ilk hamleyi olan 81 ilde 81 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi projesinin de TOBB ile hayata geçirildiğini, bu paydaşlığın bugüne kadar farklı açılımlarla devam ettiğini söyledi.

Hisarcıklıoğlu: “İşverenlerimizi mesleki eğitim merkezlerinden öğrenci almaya davet ediyorum”
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise özel sektörün mesleki eğitim merkezlerinden daha çok istifade etmesi gerektiğini belirterek “Ben bu kapsamda gençlerimizi, mesleki eğitim merkezlerine kayıt olmaya, işverenlerimizi de mesleki eğitim merkezlerinden öğrenci almaya davet ediyorum.” dedi.

Hisarcıklıoğlu, mesleki eğitimin, eğitim dünyasında yeniden cazibe merkezi hâline geldiğine işaret ederek Türkiye genelindeki meslek liselerindeki doluluk oranının 2022 LGS’de yüzde 95 olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından protokol, Özer ve Hisarcıklıoğlu tarafından imzalandı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.