D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNİZ VAR MI?

İskenderun Palmiye Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yıldırım Onur Ağır, D vitamine dair bilinmesi gerekenler hakkında bilgilendirmede bulundu.
D vitamini eksikliği, mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini belirten Uzm. Dr. Yıldırım Onur Ağır, “Özellikle kemik sağlığı için önem arz eden D vitaminini, cildimiz gün ışığında ve besinler yoluyla alabilmektedir. Fakat günlük D vitamini ihtiyacını sadece besinler ile sağlamak mümkün değildir. Çünkü besinlerle günlük ihtiyacın yalnızca yüzde 20’si karşılanmaktadır. Bu yüzden güneş ışığından yararlanamayan bireyler büyük risk altındadır. Bu yüzden hekimle bu bilgilerin paylaşılıp, gerekli görüldüğü takdirde de D vitamini takviyesi verilmesi gereklidir. D vitamini eksikliği, mutlaka tedavi edilmelidir. Doktor kontrolü ve önerisi dışında D vitamini kullanılması, başka sağlık sorunlarına yol açabilir” dedi.
D Vitamini Eksikliği Belirtileri Nelerdir?
Vitamin eksikliğinde görülen belirtilerden söz eden Uzm. Dr. Yıldırım Onur Ağır, “D vitamini eksikliği; yorgunluk, halsizlik, kilo verememe, kas ve eklem ağrıları, diş çürükleri, sürekli ısınamama ve üşüme problemi, depresyon, denge problemi, baş ağrısı şeklinde sıralanabilmektedir” açıklamasında bulundu.

D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNİZ VAR MI?

Önceki İçerikZadem Markasıyla Katmerci Bülent Usta Sizleri Bekliyor
Sonraki İçerikARSUZ BELEDİYESİ, FARKINDALIK EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.