Ahi Kültürüne Hatay Esnaf Oda Başkanları Damga Vurdu

Yılın Ahisi seçilen Esnaf Behzat Böke’ye Kaftanını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Giydirecek
Ahi Evran’ın doğumunun 850. Yılı olarak ilan edilen 2021 Ahi Evran yılında Hatay’da ahşap oymacılığı zanaatını sanata dönüştüren İskenderunlu oyma sanatçısı Behzat Böke Türkiye’nin ahisi seçildi.
Cumhurbaşkanı tarafından Ahi Evran’ın doğumunun 850. yılı olan, ‘2021 Ahi Evran yılı’ olarak ilan edildi. Bu yıl Ahilik İl Kutlama Komitesi tarafından ilin Ahisi seçilen ahşap oyma sanatçısı Behzat Böke Ticaret Bakanlığınca da Türkiye’nin ahisi seçildiği bildirildi.

Türkiye’nin Ahisi seçilen İskenderunlu ahşap oyma sanatçısı Behzat Böke, 16 Eylül’de Kırşehir’de düzenlenecek olan törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ahilik kaftanı giydirilecek.

HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, Başkan vekili ve İskenderun Esnaf Odaları Başkanı Erol Akın ve İskenderun Mobilyacılar ve Hızarcılar Odası Başkanı Abdulkadir Yardımcıoğlu, Yılın Ahisi seçilen Behzat Böke ile birlikte Ticaret İl Müdürü Halit İmrek’i makamında ziyaret ettiler.
HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz; “13 Eylül tarihinde inşallah Hatay valimiz Esnaf dostu Sayın Rahmi DOĞAN beyefendinin makamında Yılın Ahisi seçilen esnafımız Behzat Böke’ye ahilik kaftanını giyecektir.
Daha sonra 16 Eylül tarihinde kırşehirde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından ahilik kaftanını giyerek ödülünü alacaktır.
Hatay için gurur verici olan bu tablonun birlik ve beraberliğimiz ve Ahi Kültürünün yaşatılmasında ilimizin örnek olması son derece önem arz etmektedir. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

Ahi Kültürüne Hatay Esnaf Oda Başkanları Damga Vurdu Ahi Kültürüne Hatay Esnaf Oda Başkanları Damga Vurdu Ahi Kültürüne Hatay Esnaf Oda Başkanları Damga Vurdu

Önceki İçerikOkullarda Kovid-19 vakası görüldüğünde ne yapılacak?
Sonraki İçerikBAŞKAN GÜVEN, “AMACIMIZ İNSANLARIN HUZURUNU SAĞLAMAK”
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.