YAZ AYLARINDA BÖBREK TAŞI GÖRÜLME SIKLIĞI ARTIYOR!

Hava sıcaklıklarının, böbrek taşı oluşumuna önemli bir etkisinin olduğunu ifade eden İskenderun Palmiye Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Yusuf Diker, özellikle yaz aylarında taş oluşumunu önlemenin en iyi yönteminin su tüketimi olduğunu belirtti.
Su tüketimini ihmal etmeyin!
Günlük en az iki litre su tüketiminin taş oluşum ihtimalini azalttığını söyleyen Op. Dr. Yusuf Diker, “Böbrek taşı, böbrek kanallarında bilinmeyen nedenlerden bazı minerallerin birleşerek oluşturduğu sert yapılardır. Günlük içilen su miktarının azlığı, taş oluşumu riskini de arttırmaktadır. Bununla beraber hava sıcaklığıyla vücutta sıvı yaşanan sıvı kaybı, taş oluşumuna neden olabilmektedir. Bu nedenle özellikle yaz aylarında mümkün olduğunca sıcaktan uzak durulmalı ve günde en az iki litre su tüketimine dikkat edilmelidir” dedi.
Böbrek taşı tedavisini ihmal etmeyin!
Kadınlara oranla erkeklerde daha sık görülen böbrek taşında en belirgin şikâyetin ağrı olduğunu belirten Op. Dr. Yusuf Diker, “Böbrek taşları, idrar akışını engelleyerek böbreğin fonksiyonunu bozar. Böyle bir durum söz konusu olduğunda, hasta üroloji doktorunun kontrolünden geçmesi gerekir. Büyümeye eğilimli taşlar zamanla tedavi edilmediği takdirde, önemli sağlık sorunlarına yol açabilmekte, hatta böbrek iflasına sebep olabilmektedir” açıklamasında bulundu.

Önceki İçerikAnadolu Koltuk Halı Yıkama firması Şok Kampanya ile sizleri bekliyor
Sonraki İçerikToplu Taşıma Şoförlerinden Aşı Kampanyasına Tam Destek
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.