Hatsu’dan Önemli Açıklama

Hassa Belediye Başkanı Sayın Mehmet Karataş’ın bazı basın yayın organlarında HATSU ile ilgili yönelttiği ifadelere ve kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Belediye Başkanı Sayın Karataş’ın “8 yıldır HATSU, Hassa’ya hiç hizmet yapmadı.” ifadelerini üzüntüyle ve yapılan hizmetleri inkar etme çabası da şaşkınlıkla karşılanmıştır.

Hassa ilçesine 2014-2021 yılları arasında içme suyu şebekesinden deposuna, kanalizasyondan arıtma tesisine kadar önemli yatırımlara imza atılmış olup hazırlanan yeni projelerin hayata geçmesi için de çalışmalar devam etmektedir.

Hassa ilçesinde sağlığa zararları bertaraf etmek, su kayıplarını önleme, daha sağlıklı iletmek ve su seviyesini güçlendirmek için 7 yılda 124 bin 903 metre içme suyu şebekesi, 5 adet yeni içme suyu deposu ve 12 adet içme suyu sondaj çalışması gerçekleştirilmiştir.

Atık suların meskenlerden tahliye edilmesi, Amik Ovası’nın zarar görmesini önlemek adına 57 bin 850 metre atık su hattı çalışması gerçekleştirilmiş ve atık suların arıtımını sağlamak için de HATSU’nun yoğun girişimleri neticesinde Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’ndan(UNDP) elde edilen hibe ile Hassa Atıksu Arıtma Tesisi kazandırılmıştır.

2014’den bugüne kadar Hassa ilçesinden kurumumuza iletilen 10.885 adet içme suyu, 5.682 adet kanalizasyon hattı problemi de çözüme kavuşturulmuştur.

Hassa’ya 2014’ten bugüne kadar toplamda 28.753.647 TL yatırım harcaması gerçekleştirilmiştir.

Yapılması Planlanan Çalışmalar

Akbez Kanalizasyon Şebekesi projesi hazır olup yapım işi için finansman temini MADAD ek hibe kapsamında değerlendirilmek üzere fizibilite çalışmaları devam etmektedir.

Merkez, Ardıçlı, Aktepe, Gazeluşağı, Sugediği ve Büyükburç mahallelerine ait yıpranmış ve kullanılamayacak durumdaki depoların yıkılarak yeniden yapımı için etüt, proje, yaklaşık maliyet ve ihale çalışmaları yapılmaktadır.

Aktepe, Alt Küreci, Ardıçlı, Gülkent, Buhara mahallelerinin kanalizasyon ve içme suyu şebeke projesi hazırlanmış olup finans temini için JICA III kapsamında sunulmuş ve onayına müteakip yapımına başlanılacaktır. Kredi kapsamında değerlendirilmek üzere fizibilite çalışmaları devam etmektedir.

Söğüt Mahallesi’nin içme suyu şebeke projesi hazırlanmış olup finans temini için JICA 2 ek kapsamında sunulmuş ve onayına müteakip yapımına başlanılacaktır. Kredi değerlendirilmesine esas fizibilite çalışmaları devam etmektedir.

Üst Küreci, Demrek ve Yuvalı mahalleleri kanalizasyon şebekesi projesi hazır olup finansman teminine müteakip çalışmalara başlanacaktır.

Hatsu’dan Önemli Açıklama

Hatsu’dan Önemli Açıklama
DCIM100MEDIADJI_0057.JPG
Hatsu’dan Önemli Açıklama
DCIM100MEDIADJI_0333.JPG

Hatsu’dan Önemli Açıklama Hatsu’dan Önemli Açıklama Hatsu’dan Önemli Açıklama

Önceki İçerikYeditepeliler Güngör Ailesinin Düğününde Buluştu
Sonraki İçerikBelen Futbol Turnuvası Başlıyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.