ÇİKOLATA KİSTİ KABUSUNUZ OLMASIN

İskenderun Palmiye Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emine Çelik, tedavi edilmeyen çikolata kistinin önemli sağlık sorunlarına yol açabileceğini ifade etti.
Çikolata kistlerinin kadın sağlığı üzerindeki etkilerinden söz eden Op. Dr. Emine Çelik, “Çikolata kisti, endometriotik dokunun rahim içi yerine bilinmeyen bir şekilde yumurtalık dokusu içinde yerleşmesiyle oluşan kistlerdir. Çikolata kistli kadınların, yaklaşık yüzde 15-40’ında endometrioma görülür. Zaman içerisinde bu kistlerin içinde biriken kan çikolata kıvamını aldığından bu kistlere aynı zamanda çikolata kistleri de denilir. Endometriozis gibi üreme çağındaki kadınlarda görülür. Adet sancısı, cinsel ilişkide ağrı, pelvik ağrı ve infertilite en sık görülen şikâyetlerdir. Tanısı genellikle vajinal ultrasonografi ile kolayca konulur. Çikolata kistleri, ne kadar erken teşhis edilirse, tedavi için büyük avantaj sağlar” dedi.

ÇİKOLATA KİSTİ KABUSUNUZ OLMASIN ÇİKOLATA KİSTİ KABUSUNUZ OLMASIN

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.