Bebek SPA ve Hidroterapi Nedir

Bebek SPA ve Hidroterapi Nedir? Faydaları Nelerdir?
Bebeklerin kas ve motor gelişimlerini destekleyerek onların rahatlamasına, kolik ve gaz sancısı gibi problemlerin ortadan kalkmasına yardımcı olan Bebek SPA’sı ülkemizde de yaygınlaşan bir hizmet.

Suyun şifa verici gücünden doğan bebek SPA ve hidroterapinin faydaları neler? Ne sıklıkla uygulanmalılar? Bebek SPA merkezlerinde nelere dikkat edilmeli? Bebek Masajı Eğitmeni Psikolog Rena Uzun merak edilenleri anlattı!

Bebek SPA Nedir? Bebek SPA’nın faydaları nelerdir?

Bebek SPA özellikle Avrupa ve Amerika’da yaygın olan, hem annenin hem de bebeğin yararlanabileceği bir aktivite. SPA denince akla biz yetişkinlerde olduğu gibi su ve masaj uygulaması geliyor. Bebekler için de aynı uygulama geçerli.
Bebekler önce kendilerine uygun ölçekteki hidroterapi havuzlarına alınıyorlar. Burada kas ve motor gelişimlerini güçlendirecek egzersizler de yapıyorlar. Ardından uzman bebek masajı terapistleri tarafından yapılan masajla rahatlıyorlar.

Gelelim bebek SPA’nın faydalarına:
• Suyun dinlendirici gücü bebeklere rahatlama sağlarken anneler de bu sayede sosyalleşme imkanı buluyorlar.
• Düzenli olarak yapıldığında bebeklerin motor becerilerinde ve kas kuvvetinde gözle görülen bir gelişme oluyor.
• Gaz sancısı ve kolik ağrılarını en hafife indiriyor.

Bebek Masajı
Floating sonrasında, bebeklerinizin hassas cildine uygun organik eczane ürünü masaj yağları ile bebek masajı uzmanımız tarafından bebek masajı yapılır.
Böylece bebeklerinizin gaz, uyku ve kolik problemleri en aza iner
Doğal aktif bileşenleri, nemlendirici ve yatıştırıcı faydaların yanında rahatlatıcı etki sunan mustela masaj yağı sağlık uzmanlarıyla işbirliği içinde geliştirilmiştir. Hipoalerjeniktir ve paraben ile fenoksietenol içermeyen masaj yağı bizim ve ailelerimizin favorisidir.
Floating / Hidroterapi
Bebekler için özel tasarlanmış, hidroterapi özelliği bulunan VIP Havuzlarda en uygun ısı derecesi ayarlanarak floating gerçekleşir.
Bebek boyun simidi ile gerçekleşen floating süresince, bebeklerinizin kolları ve bacakları serbest bir şekilde hareket etmesi sağlanır. Bu sayede bebeklerin zihinsel ve bedensel gelişimi desteklenir.
Hidroterapinin Faydaları
• Sudaki direnç ile kas ve iskelet sistemi gelişir
• Sindirim ve dolaşım sistemlerine olumlu katkı sağlar
• Suyun göğüs kafesine uyguladığı basınç, akciğerlerin kapasitesini göğüs kaslarını geliştirerek arttırır. Solunum sisteminin gelişmesine yardımcı olur
• Doğuştan gelen yüzme refleksleri harekete geçirilir ve bebek hareketlerini kontrol etmeyi öğrenirken, koordinasyon becerileri gelişir.
• Hareket kabiliyetini arttırır.
• Eklemlere bağlı kasların gelişimini sağlar
• Dolaşım sindirim ve solunum sistemimi düzenler.
• Kolik sorunun etkilerini azaltarak iyileşmesinde etkin rol oynar
• Gerginliğini azaltarak sakinleşmesini sağlar
• Uykunun düzene girmesini kolaylaştırır.
• Kendisine ve çevresine karşı güven duygusunun gelişiminde etken rol oynar.

0-5 Yaş Arası
Floating-Hydrotheraphy
Baby Massage
Telefon : 0531 607 7567
Adres: Karaağaç (Şarkonak Mah) Uğur Mumcu Caddesi No 258 (İsatas Plaza Yanı şehir kulübü çaprazı 20 metrelik yol )
Instagrm : littlebossbabyspa_hatay/

Bebek SPA ve Hidroterapi Nedir Bebek SPA ve Hidroterapi Nedir Bebek SPA ve Hidroterapi Nedir Bebek SPA ve Hidroterapi Nedir Bebek SPA ve Hidroterapi Nedir Bebek SPA ve Hidroterapi Nedir Bebek SPA ve Hidroterapi Nedir Bebek SPA ve Hidroterapi Nedir Bebek SPA ve Hidroterapi Nedir

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.