Hatay Barosundan Saldırı Açıklaması

08.06.2021 Tarihinde Samandağ ilçesinde bulunan Güneypark Hastanesinde haciz işlemleri yapmak için bulunan Baromuza kayıtlı meslektaşımız Av. Sercan Gezer ile Samandağ İcra Müdürü Ali Duman saldırıya uğramışlardır. Meslektaşımıza ve İcra Müdürüne yönelik menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Arkadaşlarımız suç duyurusunda bulunmuş olup Hatay Barosu olarak tüm aşamalarda soruşturmanın ve davanın takipçisi olacağız. Olayın failleri en ağır şekilde cezalandırılana kadar susmayacağız.. Olay günü Hastane kameralarının “kayıt yapmadığı” iddiasının da araştırılmasını, ihmali olanların, azmettirenlerin ve kaçan failler ile kendilerini saklayanların yakalanması için bütün kurul komisyonlarımız ile çalışacağız .
Daha önce söyledik, tekrar etmekten yorulmayacağız. Yine söylüyoruz ; vatandaşın ödenmeyen borcunun sebebi avukat değildir. Boşanmasının sebebi avukat değildir. İşsizliğinin sebebi avukat değildir. Avukat vatandaşın yanında ve sözcüsüdür, vekilidir.
Yargının olmazsa olmaz ve temel üç unsurundan biri olan savunma makamını temsil eden avukatlara yönelik saldırılar, doğrudan yargıya yapılmıştır. Avukata atılan yumruk, saplanan bıçak, sıkılan kurşun, söylenen her hakaret adaleti ve bağımsız yargıyı doğrudan hedef almaktadır. Avukata yönelik her türlü saldırıyı yapanlar da, bir gün kendilerinin de savunmaya ihtiyaç duyabileceklerini asla unutmasınlar. Bu saldırıyı yapanlar, azmettirenler, kamera görüntülerini vermek istemeyenler, silenler, yargılanır iken avukat arayışına gireceklerdir. Yargının eşit ve kurucu unsuru olan bağımsız savunmayı, yurttaşlarımızın hak arama özgürlüklerini temsil eden biz avukatlar, maalesef görevimizi yaparken baskı altına alınmaya çalışıldığımız, duruşma salonlarında, kendi ofislerimizde bile şiddet gördüğümüz, sırf savunma biçimimiz beğenilmedi diye tutuklandığımız, duruşma sırasında, hak arama mücadelesinde, bağımsız yargı talebimizi dile getirdiğimizde susturulmaya çalışıldığımız günlerden geçmekteyiz.
Ancak biz biliyoruz ki herkes sussa bile biz avukatlar haksızlığa, şiddete, baskılara karşı konuşmaya, direnmeye devam edeceğiz. Bu tür saldırıların avukatlık mesleğini yürütmemize engel olmayacağını, savunmanın susmayacağını, sinmeyeceğini bir kez daha yüksek sesle dillendiriyoruz. Çünkü biz avukatlar, yüzyıllardır toplumlara önderlik yapmanın, baskılara direnmenin, hiçbir gücün karşısında boyun eğmemenin, doğru bildiğimizi savunmaktan çekinmemenin haklı gururu ve azmiyle cübbelerimizi onurla ve hiç kimsenin önünde iliklemeden sırtımızda taşıyoruz.
Meslektaşlarımıza ve mesleğimize yönelik saldırıların son bulduğu ve savunma makamını itibarsızlaştırmaya yönelik baskıların da kalktığı günler için mücadele ediyoruz. Etmeye devam edeceğiz. Meslektaşımıza ve İcra Müdürümüze acil şifalar diliyor, tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Hatay Barosundan Saldırı Açıklaması Hatay Barosundan Saldırı Açıklaması Hatay Barosundan Saldırı Açıklaması

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.