Sağlıklı Beslenme ve Püf Noktaları

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte oruç tutan kişilerin günlük beslenme şekli ve öğün sayısı değişir, az ve sık yemek mümkün olmaz.
Oruç tutarken sadece sahur ve iftar yapanlar hatta sahura kalkmadan sadece iftar yapanlar var. Bunun sağlıklı olmadığını söylemeliyim.
Orucu rahat tutabilmek, Ramazanın sağlıklı geçmesine bağlı. Bu yüzden bu ay için hazırlık yapılmalı.
Oruç deyince akla ilk gelen susuz kalınan saatler. Ramazan çok sıcak dönemlere denk geldiği için vücutta mineral kaybı da oluyor. Sıvı ve mineral kaybını engellemek için her gün bir maden suyu içelim.
SAHUR:
Sahurda genelde kahvaltılıkları tavsiye ediyorum. En kaliteli protein olan yumurtayı sofranızdan eksik etmeyin. Yanında biraz peynir, tuzsuz zeytin, bolca domates, salatalık ,limonlanmış yeşillikler tercih edebilirsiniz.
İFTAR:
Her gün iyi protein almamız gerekiyor, protein seçeneklerinden en hafif ve yağ oranı en düşük olanı tavuk. İster sebze yemeklerine ekleyin, ister köfte halinde tercih edip tüketin.
ET yemeklerini tercih etmeyip daha hafif bir şeyler tüketeyim diyorsanız ,ya kuru baklagil yemeği yapın ya da nohutlu ya da yeşil mercimekli salata tam size göre.
Ramazanda tatlı yeme ihtiyacınızın artması çok normal. Gün boyu aç olduğunuz için ,kan şekeriniz düşüyor ve vücut hızlıca şekerli yiyecekleri tüketme eğilimine giriyor. İftar sonrasından gelen o meşhur tatlılar…Onların yerine hafif, lezzetli ve serinleten bir tatlı olan dondurmayı seçin. hem kalsiyum açısından zengin hem de A,D,E vitaminlerini sağlıyor.
İftardan sonra ara öğün yapmak sindirim sistemimizin daha iyi çalışması adına önemli. yenilen bol tarçın serptiğiniz meyvenin yanında tüketilen yoğurt tokluk hissi verir. Yoğurt yiyerek Bağışıklık sisteminizi güçlendirin, kalsiyum ve protein ihtiyacınızı karşılayın. İftarda yoğurt, cacık ya da ayranı sofralarınıza ekleyin.

Sağlıklı Beslenme ve Püf Noktaları Sağlıklı Beslenme ve Püf Noktaları Sağlıklı Beslenme ve Püf Noktaları

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.