Ağız İCçi Yara Veya Şişliklerin Sebebı̇ Ağız Kanserı̇ Olabı̇lir

İskenderun Palmiye Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ramazan Gümüş, ‘Ağız Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında erken teşhisin hayat kurtardığına dikkat çekti.
Op. Dr. Ramazan Gümüş, “Vücudun herhangi bir organ ya da dokusundaki hücrelerin kontrolsüz bir bicimde süreli çoğalması, kanser olarak bilinmektedir. Ağız bölgesini oluşturan dokuların herhangi birinde (dudak, diş etleri, yanak, damak, ağız tabanı gibi) hücrelerin kontrolsüz büyümesi durumuna da Ağız kanseri oluşma ihtimali vardır. Baş ve boyun kanserleri kategorisinde bulunan kanser türlerinden biri olan ve genellikle 45 yaş üzerinde ortaya çıkan ağız kanseri, erkeklerde kadınlara göre daha fazla görülmektedir. Ağız kanserinin oluşmasının en önemli nedeni; alkol ve tütün ürünleridir. Ayrıca ailede kanser öyküsünün olması, sağlıksız beslenme, ağız kanseri riskini arttırmaktadır” dedi.
Ağız Kanserinin Belirtileri Nelerdir?
Ağız kanserinde görülen belirtilerden söz eden Op. Dr. Ramazan Gümüş, “ağız, yanakta ağrısız şişlikler, yutma güçlüğü, iyileşemeyen dudak ve ağız yaraları, dişlerde sebepsiz kayıplar, ağız içi kanamaları, ağız içinde beyaz veya kırmızı renkli alanların görülmesi, konuşma güçlüğü, ağız içinde uyuşukluk oluşması en önemli belirtilerdendir. İki haftadan uzun süren bu belirtileri yaşıyorsanız, zaman kaybetmeden mutlaka uzman hekime başvurmalısınız” açıklamasında bulundu.
Ağız Kanserinin Tedavisi Nasıl Olur?
Tüm dünyada en sık görülen altıncı kanser türü olan ağız kanserinde erken teşhisin önemine değinen KBB Uzmanı Op. Dr. Ramazan Gümüş, “Ağız kanserinde tedavi genellikle, kanserli dokulara cerrahi müdahaleyle başlar. Burada amaç̧, tümörün çıkarılmasıdır. Bununla birlikte gerekli görüldüğü takdirde, kanserli hücreleri yok etmek için de radyoterapi ve kemoterapi yöntemleri kullanılmaktadır. Unutulmamalıdır ki; erken teşhis, her zaman ve her koşulda tedavinin başarısını artırır” dedi.

Önceki İçerikİLÇEMİZİN İL OLMASI KONUSUNDA ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASINDAN TAM DESTEK
Sonraki İçerikArsuz’da patlayıcı madde (dinamit) ve kafes yöntemi ile avcılık Operasyonu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.