TÜBERKÜLOZ TEHLİKE SAÇMAYA DEVAM EDİYOR

Dünya genelinde, halk arasında verem olarak bilinen tüberküloz hastalığına, günde 30 bin kişinin yakalandığına ve 4500 kişinin de hayatını kaybettiğinde dikkat çeken İskenderun Gelişim Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Zuhur, 24 Mart Dünya Tüberküloz Günü’nde hala verem hastalığının tehdit oluşturmaya devam ettiğini açıkladı.
Tüberkülozun önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen, dünyanın en ölümcül enfeksiyon hastalığı olarak bilindiğini ifade eden Uzm. Dr. Çiğdem Zuhur, “Dünya nüfusunun yaklaşık dörtte biri, tüberküloz basili ile enfektedir. Dünya genelinde her gün, 30 bin kişi tüberküloza yakalanmSakta ve 4 bin 500 kişi tüberkülozdan ölmektedir. 2000 yılından bu yana yine dünya genelinde 54 milyon kişinin hayatı kurtarılmış ve tüberküloz büyük oranda azaltılmıştır. Türkiye’de tüberküloz hasta sayısı her yıl yaklaşık yüzde 4-5 oranında azalmaktadır. Ülkemizde tüberküloza yönelik tanı ve tedavi hizmetleri tüm sağlık kuruluşlarında ücretsizdir. Verem Savaş Dispanserleri, Aile Sağlığı Merkezleri gibi sağlık kuruluşlarında veya hastaların evlerine gidilerek verem aşısı uygulanabilmektedir. Veremden korunmanın en önemli yolu aşı yaptırmaktır. Bu nedenle aşıları zamanında yaptırmayı ihmal etmeyin” dedi.

 

Önceki İçerikSendika Başkanlarından Başhekim Yardımcısı Saryı’ya Hayırlı olsun Ziyareti
Sonraki İçerikBelen Kıcı Mevkiinde Trafik Kazası
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.