‘ELEPHANT TRUNK TEKNİĞİYLE’ KALBİ SAĞLIKLA ATIYOR

Aort damarı yırtılan Mehmet Arslan, İskenderun Gelişim Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ekibinin gerçekleştirdiği başarılı operasyonla hayata döndü.
Bir anda kalbi sıkışan ve bilincini kaybeden Mehmet Arslan, 112 acil Servis’le İskenderun Gelişim Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan tetkikler sonucunda aort yırtığı tespit edilen ve hayati riski bulunan hasta, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Çetin Murat Songur ve Op. Dr. İsmail Körk tarafından zaman kaybedilmeden ameliyata alındı. Riskli bir ameliyat sonrası Mehmet Arslan, eski sağlığına kavuştu.
“Riskli ameliyatı başarıyla tamamladık”
Hastaya uyguladıkları ameliyat hakkında bilgiler veren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Çetin Murat Songur, “Hastamız bize Tip 1 Aort Diseksiyonu nedeniyle, bilinci kapalı olarak getirilmişti. Hastanın tomografi görüntüsü ameliyatın zor olacağını gösteriyordu. Hastamıza ‘Elephant Trunk’ tekniğini uyguladık. Bu teknikle; kalpten çıkan aort damarını, beyne giden tüm damarları ve sırt bölgesindeki aort damarını değiştirdik. Ameliyattan sonra ilk kontrolünde her şey yolunda görünüyor. Tüm cerrahi ekibimize, hemşirelerimize ve sağlık personelimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

murat songur 1
murat songur 1
murat songur 2
murat songur 2
Önceki İçerikİskenderunspor Kulübünden Vali Doğan’a Nezaket Ziyareti
Sonraki İçerikİskenderun’da Kaçak İçki, Kaçak Telefon , Esrar ve Extacy Operasyonu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.